gálaest

Már kilencedik alkalommal szárnyaltak az angyalok a Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ valamint a Békéscsabai Jókai Színház közös jótékonysági rendezvényén. A gálaestet ezúttal is hatalmas érdeklődés övezte.

Idén is megtelt a Békéscsabai Jókai Színház nézőtere az Angyalok szárnyalása elnevezésű jótékonysági est idején, amely két művész, Tarsoly Krisztina és Komáromi Anett kezdeményezésére és szervező munkája nyomán mára már hagyománnyá vált. Az egész estét betöltő gálaestet, mint ahogyan az elmúlt években is, a művészek és az akadályozottsággal élő fiatalok közös előadása tette különlegessé. Az eseményen a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság képviseletében Dr. Dorogi Rajmund szervezeti igazgató mondott köszöntőt.

Az est folyamán a művészek és a fiatalok különböző történeteket, élethelyzeteket dolgoztak fel és vittek színpadra zenei köntösben. A közönség a többi között elsőként találkozhatott egy utazó állatkerttel, majd szemtanúja lehetett egy házasságkötésnek is.

Már 7. alkalommal rendezik meg az Angyalok Szárnyalása jótékonysági gálaestet Békéscsabán, a Jókai Színházban. A Békés Megyei Fogyatékosok Ápoló-Gondozó Otthonának fiataljai 24 művésszel együtt lépnek majd színpadra.

A színészekkel való közös munkák és próbák az otthonban zajlanak, amit az ott lakók minden alkalommal izgatottan várnak. A mesés előadás témája az elfogadás, valamint az együttlét és a közös munka erejét mutatja meg.

Az Angyalok Szárnyalásának esszenciáját az adja, hogy hat általános iskola énekkarával együtt lépnek majd fel a fiatalok. Ez a közös munka segíti elő abban a kortárscsoportokat, hogy a sérült fiatalokat a társadalom jobban befogadja, illetve hogy hatékonyabban integrálódjanak a közösségbe.

Szombaton rendezték meg Gyulán az esküvői területen dolgozó szakemberek részvételével az első Békés Megyei Wedding gálát, ahol számos díj átadása, egy különleges vacsora és egy színvonalas program várta a vendégeket.

Az est jó hangulatáról a békéscsabai Jókai Színház két színésze, Liszi Melinda és Nagy Róbert gondoskodott. A gála díszvendége Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője volt, mivel a támogatói jegyek bevétele a Gyulai Mentőalapítványhoz jutott.

- A Gyulai Mentő Alapítványt támogatjuk ezzel a rendezvénnyel, mi ezzel most kvázi megépítettük az M44-est, máris Gyulát és Szarvast összekötöttük ezzel a rendezvénnyel, ezzel is promotáljuk azt, hogy segítenünk kell és fontos az, ha összegyűlik ennyi remek szolgáltató, akkor támogassunk olyanokat, akik erre rászorulnak. A gyulai mentők erre most rászorulnak és szeretnénk ezzel a rendezvénnyel is segíteni őket. – mondta el Dernovics Péter, az I. Békés Megyei Wedding Gála főszervezője