kormányhivatal

Szakmai képzésen vettek részt a megye építőipari szakemberei Békéscsabán. A képzés négy szervezet: a Megyei Építész-, a Mérnöki-, a Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Kormányhivatal együttműködésében jött létre. A rendezvény célja, hogy a gyakorlatban senkit ne érjen váratlanul egy-egy változás.

Az építészetben dolgozók számára fontos, hogy folyamatos innovációs képzéseken vegyenek részt, már csak a jogszabályok tekintetében is, hiszen az iparágat jelentős változások érték az elmúlt években. Új jogszabályok születtek, melyek a gördülékenyebb ügyintézést igyekeznek elősegíteni.

A szakmai konferencián a 2018-as év Békés Megyei Építészeti Díjat is átadták, melyet Kmetykó János nyert el. A díjazott építész 58 évvel ezelőtt kötelezte el magát a szakma iránt, akkor még 15 évesen. Azóta töretlenül érdeklődik a szakma kérdései iránt. Stábunknak elmondta, hogy a jövőben is folytatja majd az építészeti munkálatokat.

Az elmúlt fél év változásairól és eredményeiről számolt be Dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott.

A „Neked Munka, Nekem Álom!” program segítségével Békés megyében 18 fogyatékkal élő ember próbálhatta ki álmai munkáját, akik betekintést nyerhettek például a Békéscsabai Jókai Színház- és a Békés Megyei Kormányhivatal munkájába is.

32. Küldöttgyűlését tartotta a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, mely során együttműködési megállapodást írt alá dr. Orosz Tivadar, az iparkamara elnöke és dr. Takács Árpád a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója. Az eseményen idén is átadták az év vállalkozói elismeréseit.