termés jó

Az idei évben igen csak jó termést tudhatnak magukénak a mezőgazdasággal foglalkozók térségünkben, köszönhetően az Alföld eddigi kedvező időjárásának, illetve az elenyésző vadkárnak. A termés jó, bár ennek mégsem örülhetnek önfeledten a gazdálkodók.

A megye jó minőségű földjeinek és egészen kedvező időjárásának hála bőséges termést hozott az idei év. A szántóföldi növényekben sem okozott olyan nagy kárt a jégverés-, illetve a vad sem. A bő- és kármentes termés a napraforgón figyelhető meg a legjobban.

Békés megyében őszi búza 95 ezer hektáron termett és 5,2 tonnás lett a termésátlag, az őszi árpa  29 ezer hektáron termelődött, ott 5 tonnás átlaggal lehetett számolni, az őszi káposztarepce esetében pedig 17 ezer hektárt megközelítő terület nagyság volt és 3,2 tonna lett a termésátlaga. Jelenleg a betakarított növények tarlóinak a hántása folyik, illetve folyt, mert lassan most már a gazdák végére érnek ennek a munkának és várjuk a következő termésnek a betakarítását, ami a napraforgó lesz. - mondta el Adamcsik László

Címkék: