Településfejlesztési Operatív Program

Az elkövetkezendő két évben több mint 40 kilométernyi kerékpárút épül majd Békéscsabán. A forrást ehhez két program, a Modern Városok és a Településfejlesztési Operatív Program biztosítja.

A megyeszékhelyen jelenleg 55 kilométer kerékpárút könnyíti meg a biciklivel közlekedők mindennapjai. Ez a szám 2020-ig 40 kilométerrel nő a kormány által finanszírozott Modern Városok és az Európai Unió által biztosított Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból. Az új utak mellett 10 kilométernyi kerékpárutat fel is újítnak a beruházások során.

A Kerékpárosbarát település titulust már korábban megkapta a város, amit csak megerősít a mostani útépítés és felújítás. Békéscsabán sokan járnak biciklivel, ami nem csak környezetvédelmi-, hanem egységügyi szempontokból is kiemelkedően fontos. Ahhoz pedig, hogy a kerékpárosok biztonságosan közlekedhessenek, elengedhetetlenek a megfelelő minőségű bicikli utak.

Újabb forrásra pályázott sikeresen Békéscsaba a Településfejlesztési Operatív Program keretein belül. A lehívott forrásból a megyeszékhelyen két új ipari park létesül majd.

 

Az Európai Unió által biztosított több mint 800 millió forintból két helyen: a Csanádapácai út mellett, illetve a Kétegyházi úton valósul meg majd az ipari beruházás. Az iparterület bővítésének legfőbb célja a munkahelyteremtés, illetve a gazdaság élénkítése.

 

Herczeg Tamás

tanácsnok

Békéscsaba Megyei Jogú Város

 

„Évek óta vannak olyan vállalkozások, amelyek jönnének Békéscsabára, de tulajdonképpen nem volt alkalmas terület arra, hogy letelepüljenek. Tudjuk azt, hogy az ipari parkok szerte a világban igen magas ütemben fejlődnek, a gazdasági az ipari fejlődésnek a motorjai az ipari parkok. Ezért is örömteli, hogy Békéscsabán ez a két nagyjából összesen 20 hektárnyi terület alkalmas lesz arra, hogy vállalkozások települjenek ide.”

 

Befejezték Körösladányban a Terület- És Településfejlesztési Operatív Program kereteiben zajló útfelújítást. A műszaki átadás-átvételt követően sajtótájékoztatón jelentették be az elkészültét.

Irigylésre méltó helyzetben vannak a Körösladányi lakosok, mert az idei évre a megyében tervezett 4 felújítandó útszakasz közül elsőként készült el a település belterületén található 1,6 km hosszú rész, ami 263 millió forintba került. A 47-es útszakaszt a Hunyadi utcáig újították fel. 

A munkák május közepén indultak, akkor történtek meg mind a 4 szakaszon a munkaterület átadások. Az eredeti szerződési határidők november 8-a lett volna, de úgy haladtak a munkák, és a kivitelezés olyan fázisban tudott dolgozni, hogy ezek mostanra jórészt elkészültek. Egészen pontosan a Körösladány átkelési szakasz műszaki átadás-átvétele megtörtént. -mondta el Virág Mihály Békés megyei igazgató Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Címkék: