játszótér

A Táliber alapítvány idén is megrendezi játszótéri programsorozatát, mellyel segíti a diákokat az érettségihez szükséges közösségi szolgálat teljesítésében. Ez alkalommal a szigligeti utcai játszótéren várták a fiatalokat. 

 

 

 

A Táliber Közösségfejlesztő Alapítvány 11 évvel ezelőtt, 2006-ban szervezte meg első játszótéri programját. A program a közművelődés és a közösségfejlesztés, a közösségi mentálhigiéné új lehetőségeit rejti magában, annak felismerése és elismerése, hogy a játszóterek fontos közösségi terek, ahol kiváló lehetőség nyílik - a prevenciótól kezdve - az egyszerű és alkalmi szórakoztatásig. A programban önkéntesek vesznek részt, akik készségfejlesztő és ügyességi játékokkal várják a bölcsődés-, óvodás- és kisiskolás korú gyermekeket.

 

 

 

Bágy Petra

önkéntes

Táliber Közösségfejlesztő Alapítvány

 

„Különböző játékállomásokra várjuk… a gyerekek.”
„A játékállomásokon pontokat… a játszótereken, ha ott vagyunk.”

 

 

 

Új játszótér épült az Orosházi út és a Madách utca kereszteződésében, melyet Vantara Gyula országgyűlési képviselő és Szarvas Péter Békéscsaba polgármestere közösen adott át a múlt héten. A több mint 3 millió forintos játszóudvar a vasútépítő cég ajándéka a jaminai városrészben élőknek.

A helyben 2012 óta jelenlévő vasútépítő cég és a békéscsabaiak kapcsolata nem volt mindig felhőtlen. A megyeszékhelyen zajló fejlesztések és átépítések a lakosság türelmét is próbára tették, ezért a társaság úgy gondolta, hogy a jaminai városrészben létrehozott játszótérrel enyhül a korábbi feszültség. Nem ez volt az egyetlen fejlesztés, amit a vasútépítő cég támogatott.

- Ez egy 10 milliós csomag. Sportpálya felújítás szerepelt benne, illetve két játszótér Jaminában való elhelyezése. Ez a második projekt, az első a közösségi házban a tavalyi év során valósult meg, és idén gyermeknapra készült el ez a nagyobb. Ez 3.3 millió forint értékű, és a környékbeli gyermekek pihenését és szórakozását fogja szolgálni – fogalmazott Vantara Gyula országgyűlési képviselő.

Címkék:

A  játszótéri viselkedés normáival ismerkedhettek meg az Erzsébethelyi Általános Iskola diákjai.

A jaminai városrészt segítő fejlesztésekhez számos program kapcsolódik. Ezúttal a jaminai Park erdei játszótéren Herczeg Tamás, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgató-helyettese beszélgetett a fiatalokkal arról, hogy mit lehet, és mit nem szabad, akkor, ha játszótérre mennek.

Ebben a projektelemben a közművelődési szakemberek egy olyan átfogó játszótéri programot alkottak meg, amely amellett, hogy két jaminai játszótér megújulását jelenti, egyben hozzájárul a játszótéri etikett megfogalmazásához és széles körű ismertetéséhez. A mozgalmas délután során Soós Emőke és Berta János is mesélt a gyerekeknek.

Szerkesztő: Kovács Dávid

Operatőr: Bágy György