Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesülete

Újabb adományt kapott a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány, ezúttal az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesületétől, akik 1 millió 45 ezer forintot gyűjtöttek össze a mentőautóba szükséges eszközökre.

A koraszülött mentőautó ügye rengeteg ember számára fontos, ezt jól mutatja az is, hogy Békés megye számos települése, vállalkozója és magánembere fogott össze a nemes ügy érdekében. Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, az alapítvány elnöke elmondta, hogy soha nem gondolta, hogy ilyen rövid időn belül közel 40 millió forintot sikerül összegyűjteni az alapítvány számára.

Két évvel ezelőtt az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesülete 13 cukrász segítségével közel 500 ezer forintot gyűjtött össze, melyből egy defibrillátort vásároltak Békés városának. Juhász Zoltán, az egyesület elnöke egy rendezvényen találkozott Abdulrahman főorvos úrral és amikor hallott erről a kezdeményezésről, akkor úgy döntött, hogy újra bevállalja a nemes feladatot.

Harmadik alkalommal rendezték meg az Ausztrál Napot Békésen, Dánfokon. A rendezvény célja az volt, hogy a külföldi magyarokat, leginkább az Ausztráliában élő magyarokat fogadják Dánfokon.

Az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesülete 2011. április 29-én alakult meg azzal a céllal, hogy az Ausztráliában élő magyarok a gyökereikhez vissza tudjanak kapaszkodni, megőrizzék számukra a magyar hagyományokat és a magyar nyelvet fenntartsák szerte a világon.

- Tagja vagyok már 20 éve egy baráti társaságnak, ami sajnos most megszűnőben van, ott ismerkedtem meg az akkori nagykövettel, vele alakítottuk ezt az egyesületet 2011-ben, azóta próbáljuk összeszedni a magyarokat, azóta próbálunk programokat szervezni, melyre minél többen eljöjjenek és érezzék azt, hogy jó magyarnak lenni. – mondta el Juhász Zoltán, az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesületének elnöke