nyári szünet

A nyári szünet sok diák számára egyet jelent a pihenéssel, ám szép számmal akadnak olyanok is, akik a nyaralás, fesztiválozás mellett vagy helyett pénzt is szeretnének keresni.

A egyetemi, középiskolai tanév végeztével több ezer diák néz nyári munka után, amivel egy hónap alatt akár 80-100 ezer forintot is lehet keresni. A nyári idénymunka legegyszerűbb módja, ha iskolaszövetkezeten keresztül keresnek ajánlatokat.

Nyáron tömegesen vállalnak munkát a diákok, éppen ezért fontos, hogy tisztában legyenek az adózási szabályokkal. A legfontosabb tudnivalókról Dr. Ráfi Péter, a NAV Békés Megyei Igazgatóság Ügyfélkapcsolati osztályának vezetője nyilatkozott stábunknak.

A rutinosabb diákok már biztosan tudják, hol fognak dolgozni a következő hetekben, de szerencsére azok sincsenek elkésve, akik még csak most kezdenek el keresgélni. Melyek a legnépszerűbb állások, merre érdemes nézelődni, mennyit lehet keresni? Ennek jártunk utána.

Itt a nyári szünet, ilyenkor sok fiatal választ magának táborozási lehetőséget. A hangulat adott, de ha még hangszerekkel és énekekkel is össze lehet kötni, sőt, ha neves zenészek oktatják őket, akkor egy igazi kuriózum lehet. Ilyen ezek közül a 21. Ifjúsági és 10. zenei tábor, amit Kétegyházán rendeztek meg.

A megye számos pontjáról, de még Pestről és Pilisvörösvárról is érkeztek egészen 8-tól 65 évesig korig Kétegyházára a táborozni vágyó résztvevők a 21. Ifjúsági, - és a 10. Zenei Táborba.

A Dél-alföldi Regionális Közművelődési Egyesület és a Békés Megye Népművészetéért Alapítvány szervezi közösen ezt a tábort. Az előzménye elég hosszú: 21 éve létezik a    közös szervezésében 21. Ifjúsági Tábor, ezen belül 10 éves a zenei tábor. Jelen pillanatban is 3 tábolr él egymás mellett: nagy létszámú zenei tábor, és két kisebb létszámú. Az egyik egy önismereti tábor, a másik pedig egy diák önkormányzati és diákújságíró tábor - mondta el Kölcseyné Balázs Mária tábor szervezője

Címkék: