közösségi ház

Évzáró családi napot szerveztek a jaminai védőnők pénteken a jaminai közösségi házban. A gyerekeket és szüleiket számos szórakoztató program várta.

Évzáró családi napot szerveztek a jaminai védőnők pénteken a jaminai közösségi házban. A klub alap programja, hogy játszunk együtt a gyerekekkel.

A rendezvényt a jaminai védőnők hívták életre. A baba-mama klub évadzáró programján a szórakozás mellett az egészség is főszerepet kapott. Mértek többek között vérnyomást, cukorszintet és testzsír százalékot is.

Természetesen nem maradhatott el az ugráló vár, az arcfestés és a csillámtetoválás sem, emellett többek között ügyességi játékokkal, játszóházzal és játszószőnyeggel, kézműves foglalkozással várták a gyermekeket.

A városi ünnepséget megelőzően a Lencsési lakótelepen is megemlékeztek az államalapítás ünnepéről.  A Szent István napi előzetes ebben az évben is színes programmal várta a látogatókat.

Lovasbemutatóval szórakoztatták a közönséget a Közösségi ház előtti téren. A közönség betekintést kaphatott a nemzetközi szintű díjlovagló programba, amely számos feladatot tartalmaz. Nem csak a különböző lépéseket kell betartania az állatnak, de fontos a mozgás könnyedsége, és a lovassal való harmónia is.

-Egy lovas mire ide eljut az alapoktól kezdve, ha nagyon jó érzéke van, akkor 10 év, mire itt lehet. Ha a lovat vesszük, csikó korban elkezdődik, minimum 3 év, tehát egy jó adottsága van a lónak 3 évre szükség van. Egy kicsit félresiklott, vagy nem olyan egyensúlyban született, ahogyan az elvárható, akkor az egy 4 évet igénybe vesz. Mire egy olimpiai nagydíjat meg tud tenni egy ló, 6 év munkát igényel, hogy azzal ki lehessen állni több millió ember elé- mondta el Csercsa Sándor a Magyar Imre Díjlovagló Egyesület ló kiképzője.

A "Békéscsaba Jamina városrész szociális célú rehabilitációja" című projekt keretében több programmal is várják az érdeklődőket.

Május 29-én megrendezik „Jaminai Civilek Napját” a helyi közösségi házban. Az eseményen bemutatják a Civil Információs Centrum működését, szó lesz a civil szféra szabályozásában történő változásokról és a civil szervezetek számára rendelkezésre álló pályázati lehetőségekről.

Ugyanezen a napon a projekt Játszótéri etikett címet viselő elemében a közművelődési szakemberek egy olyan átfogó játszótéri programot valósítanak meg, amely két jaminai játszótér megújulását jelenti, egyben hozzájárul a játszótéri etikett megfogalmazásához, széles körű ismertetéséhez. Csütörtökön délelőtt a Jézus Szíve Római Katolikus Templomnál lévő játszótéren, délután a Park erdei játszótéren tartanak játszóházi foglalkozásokat, emellett pedig Soós Emőke és Berta János mesél a gyermekeknek.