Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

vetélkedő

A békéscsabai Védőnői Szolgálat és a Békéscsabai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum Drogprevenciós munkacsoportja idén is megszervezte a „Szenvedélyünk az egészség” című vetélkedőt a Csabagyöngye Kulturális Központban.

A városi vetélkedőt már több mint 20 éve szervezik meg az általános-, és középiskolás csapatok számára. A feladatok minden évben az egészséges életmód köré csoportosulnak, az idei év tematikája a víz volt.

A versenyre összesen 22 csapat nevezett be. Volt köztük olyan is, aki már évek óta részt vesz ezen a megmérettetésen, de mindenki a legjobb eredményre törekedett. A felkészüléshez egy kisfilmet is megtekintettek az áldozattá válásról.

A csapatoknak az állomásokon különböző feladatokat kellett megoldaniuk. Volt például kirakó- és újraélesztési feladat is. Aki sikeresen teljesítette a feladatokat, az ajándék lufi-állatot is kapott, de a verseny végeztével mindenki részesült valamilyen díjazásban.

Idén már negyedik alkalommal rendezték meg a SuLink vetélkedőt Békéscsabán a Csabagyöngye Kulturális Központban. A vetélkedőn összesen 121 középiskolás diák mérte össze tudását különböző feladatokban.

A vetélkedő célja az volt, hogy a fiatalokat kizökkentsék a szürke hétköznapokból és ezáltal jobban megismerjék egymást és új kapcsolatokat teremtsenek.

- A célja tulajdonképpen, mint minden ifjúsági rendezvénynek az, hogy ne szürküljenek a fiatalok bele a hétköznapokba. Igyekszünk a diákönkormányzattal, illetve én és másik két kollégám, diák alpolgármesterek erre felhívni a figyelmet, hogy ne szürküljenek be a hétköznapokba a fiatalok. Tehát tulajdonképpen ez, hogy kicsit szórakozzanak. Iskolán kívül is vannak igazából, tehát sokukat ez is vonz, de nyerhetnek és a főbb célja, hogy az iskolák között kapcsolatokat teremtsünk vele. – mondta el Illés Gyula, Békéscsaba Diák alpolgármestere

Fiatal korban a legfontosabb, hogy elhintsék azokat a magokat a szakemberek, melyek által a gyermekek egészséges felnőttekké válhatnak. Ennek apropóján már 20. alkalommal rendezték meg a Szenvedélyünk az egészség című vetélkedőt középiskolások számára.

Elsősegélynyújtó feladatok, véradó kérdőív, egészség keresztrejtvény. Ilyen és ehhez hasonló feladatokban mérték össze tudásukat azok a középiskolások, akiknek szenvedélye az egészség. Idén huszadik alkalommal rendezték meg a programot, ahol 25 csapat indult 3-3 fővel.

- A vetélkedőre 25 csapat nevezett be, három fős létszámmal jöttek a csapatok. És Békéscsaba valamennyi iskolájából hívtunk gyerekeket a vetélkedőre. A középiskola létszámát és az érdeklődést figyelembe véve, 1-3 csapatot indított a versenyen. Nagy örömünkre szolgál, hogy vannak már visszatérő gyerekek, akik általános iskolás korukba és most középiskolás korukban is részt vesznek a vetélkedőn. - mondta el Kotroczóné Antal Teréz, a Magyar Védőnői Szolgálat megyei vezető védőnője

Vetélkedősorozatot szervezett a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya. Csütörtökön tartották a verseny ünnepélyes eredményhirdetését, ahol a kiemelkedően teljesítő csapatok díjazásban is részesültek.

Békés megye 16 iskolájának 7. osztályos csapatai mérték össze tudásukat a februártól májusig tartó világnapok köré csoportosított feladatokban. A vetélkedő a kormányhivatal számára is kiemelten fontos volt.

- Rendkívül hangsúlyos a szemléletformálás, a következő nemzedékek egészségtudatos magatartásának az alakítása.  Egy ilyen vetélkedő kiváló alkalom, kiváló módszer arra, hogy a gyerekekhez közelebb kerüljön a tudatos, egészséges életmód, az a szemlélet, amely reméljük, egy egészségesebb új nemzedéket hoz majd – mondta el Híradónknak Petróczki Zoltán Gábor, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója.

A békéscsabai Védőnői Szolgálat immáron 20. alkalommal rendezte meg a „Szenvedélyünk az egészség” elnevezésű vetélkedőt általános és középiskolások részére. A megmérettetésre 24 csapat nevezett, akiknek 6 állomáson kellett számot adniuk az egészséggel kapcsolatos tudásukról.

Néhány technikai információ után a csapatoknak neki vágtak a versenynek. A békéscsabai általános és középiskolákból idén összesen 24 gárda nevezett a „Szenvedélyünk az egészség” elnevezésű vetélkedőre, melyet immáron 20. alkalommal szervezett meg a városi védőnői szolgálat a társszervekkel karöltve.

- Egy kimozdulási lehetőséget biztosítsunk az iskolai falain kívül, ahol városi szinten megmutathatják, hogy mennyire felkészültek az egészséges életmóddal kapcsolatban. Érezzék jól magukat, szerezzenek új tapasztalatokat, ismerkedjenek egymással, tehát egy ilyen figyelemfelhívó, céltudatos, egészségnevelő szempontokat vettünk figyelembe a vetélkedőnél – fogalmazta meg a verseny első számú célkitűzését Szenti Zoltánné, a Békéscsabai Védőnői Szolgálat vezetője. 

Az Országos Baleset-megelőzési Bizottság idén is meghirdette a „Közlekedik a család” elnevezésű vetélkedősorozatát.A csapatoknak a tesztlap kitöltése mellett vezetéstechnikai és kerékpáros ügyességi próbán is részt kellett venniük, de számot kellett adni elsősegélynyújtó alapismeretekből is.

Az első versenyt 3 évvel ezelőtt hirdették meg. Ebben az esztendőben a kétfordulós megmérettetésre összesen 10 család érkezett. 

Kárász László az egyik versenyző elmondta, hogy részben a szórakozás részben pedig a család biztonsága az, amiért ők elmentek erre a versenyre. Fontosnak érzik azt, hogy amikor közlekednek  mindannyian biztonságban legyenek. Így, egy kicsit felfrissítik azokat az ismereteket, amelyeket korábban szereztek.

A területi versenyen győztes Dobó család képviselheti Békés megyét a „Közlekedik a család” című vetélkedő szeptemberi országos döntőjében.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon 2014. május 26-án Hudák Pál r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, a megyei rendőrfőkapitány rendészeti helyettese fogadta a „Közlekedik a család” című vetélkedőn győztes mezőkovácsházi Dobó családot, akik az első helyezettnek járó díjat vehették át. Emellett az AutoMobil Körös Kft. ügyvezetője is különdíjjal jutalmazta őket. Dobóék elmondták, hogy örömmel vettek részt a versenyen és már készülnek a szeptemberi zsámbéki döntőre, ahol szintén szeretnének jól szerepelni. A versenyen 10 család közül bizonyultak a legjobbnak, amelyen közlekedéssel kapcsolatos kérdéseket és feladványokat oldottak meg, valamint akadálypályát teljesítettek. A négytagú család közül hárman is rendelkeznek vezetői engedéllyel és egészségügyi alapismeretekkel, így könnyebben halad a felkészülésük is.