Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

nagykamarás

A „Szeretek gazda lenni, az is szeretnék maradni” címmel indult ebben a hónapban egy kezdeményezés, melynek kapcsán rendhagyó csereüzletre került sor több gazda és Antje Schiffers osztrák képzőművész között. Ennek kapcsán stábunk Nagykamarásra látogatott, Sallai János dinnyegazdaságába.

Leégett a nagykamarási iskola egyik melléképülete tegnap késő délután. A lángok a technika teremben csaptak fel, de átterjedtek a tornateremre is. A tűzoltók vizsgálják az eset körülményeit, de a szemtanúk szerint gyújtogatás történt.

Szinte teljesen megsemmisült a melléképület tetőszerkezete, csupán az elszenesedett tetőgerendák maradtak meg. A technika teremben keletkezett a tűz, onnan terjedt át a mellette álló tornateremre is. A bejelentést követően a tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre. 

Csicsely János a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, tű. őrnagya elmondta, hogy 17 óra 42 perckor kapták a jelzést, miszerint az iskola technikaterme ég. A kiérkező tűzoltó egységek kettes kiemelt riasztási fokozattal kiérkezve tapasztalták, hogy a tanterem illetve már a tetőszerkezet is teljes terjedelmében ég, valamint a tűz terjed a főépület felé.

Három Békés megyei település 1,3 milliárd forintos szennyvízprojektje ért véget.

Befejeződött a Kunágota, Nagykamarás Almáskamarás szennyvízelvezetés és szennyvíztisztítás elnevezésű projekt 2. üteme. A beruházásban a korábbi szennyvíztisztítótelep rekonstrukciója és a már meglévő csatornahálózat bővítése valósult meg. A három településen a mostani fejlesztésnek köszönhetően a csatornázottság a korábbi 25 %-ról 80 %-osra emelkedett. A fejlesztés kiemelt jelentőséggel bír a térségben, hiszen amellett, hogy a szennyvíz nem rontja tovább a talaj minőségét, a településeken élők életszínvonalát is emeli.