Farsangi futás

Az előző évekhez hasonlóan, idén is - akinek kedve volt jelmezbe öltözve - egy jótékonysági futáson vehetett részt a békéscsabai Árpád Fürdő körül. A futók a rövidebb 4,6 kilométeres távtól kezdve, egészen az 50 kilométeresig nevezhettek.

Idén már az 5. farsangi futóversenyt rendezték meg Békéscsabán. A sportesemény célja az volt, hogy felhívja az emberek figyelmét a mozgás fontosságára és a segítségnyújtás örömére. Az idei évben már egy komoly nemzetközi mozgalomhoz is csatlakozott a verseny.

- Fontos tudni még, hogy ez a verseny gyakorlatilag Yours Truly versenynek is a része, ami arról szól, hogy fussunk együtt az év leghidegebb időszakában és ez egy európai szintű kezdeményezés. És akkor itt vannak ezek a hosszabb távok, amik erről szólnak, kimondottan erről a Yours Truly versenyről. 25 és 50 km-es távok, illetve van 4,6 kilométeres táv és egy 10 kilóméteres táv. – mondta el Tóth László, az 5. Békéscsabai Farsangi Futóverseny szervezője

Jelmezbe öltözve, jó hangulatban, az 1,1-es kilométerestől kezdve- egészen a több mint 50 kilométeres távon át futhattak a farsangi futóversenyen a versenyzők, a békéscsabai Árpád Fürdő körül.

A negyedik jótékonysági farsangi futóversenyt rendezték Békéscsabán, a hétvégén. A kilátogatók láthattak egérnek, különböző mesefiguráknak és leopárdnak öltözött futókat is, ugyanis jelmezes 1 kilométeres jótékonysági futással kezdődött a program.

- Aki mozog, sétál, fut, kocog, mind e mellett segíthet is. A Nyújtsd a kezed alapítvány egy olyan berendezésre gyűjt, amivel a mozgásképtelen gyerekeket tudják megmozgatni. Ezért lett a mai nap szlogenje az, hogy mozogj azért, hogy mások is megmozdulhassanak. – mondta el Bunzel Lívia ötletgazda

A tényleges versenyen közel 100-an vettek részt. Lehetett nevezni 4,6 és 15, 25,2 és 50,6 kilométeres távra. A jótékonysági napon részt vett Komáromi Anett, Gálfy-gyűrű díjas színművész is, aki nagyon jól érezte magát.

Címkék: