Nemzeti Együttműködési Alap

Tájékoztatót tartottak az Andrássy Úti Társaskörben a 2012-ben létrehozott Nemzeti Együttműködési Alap legújabb pályázatáról. A forrásra hazai civil szervezetek pályázhatnak.

A Nemzeti Együttműködési Alapot 2012-ben hozták létre azzal a céllal, hogy a magyarországi civil társadalom tevékenységét segítse, illetve, hogy a civil szervezetek társadalmi szerepvállalását erősítse. Két féle célra lehet forráshoz jutni, az egyik a szakmai programokat, a másik pedig a civil szervezetek működését támogatja.

A szervezet azt az összeget ossza szét pályázati úton a hazai civil szervezetek között, melyet a magánszemélyek adóbevallásukban nem ajánlottak fel.

A működési forrásra január 19-ig-, a szakmaira pedig február 3-ig pályázhatnak a civil szervezetek.

A Nemzeti Együttműködési Alap kollégiumainak Békés megyei jelöltjei egy sajtótájékoztató keretein belül bemutatkoztak be a sajtónak és az általuk képviselt kollégiumokról is beszéltek. 

A Nemzeti Együttműködési Alap célja többek között a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának erősítése. Régi és új jelöltek is lesznek a megyében az idei ciklusban. A korábbi jelöltek közül Herczegné Szabó Marianna, az Új nemzedékek jövőjéért kollégium jelöltje is bemutatkozott.

- A kollégiumunk, az Új Nemzedék név alatt az oktatás, a sport, a fiatalok segítése, oktatása, nevelése, oktatása, egészségügyi szervezetek pályázhatnak még hozzánk. Fontosnak tartjuk azt, hogy különböző ifjúsági tevékenységgel bíró civil szervezeteket támogassunk. – mondta el Herczegné Szabó Marianna, az Új Nemzedékek Jövőjéért Kollégium jelöltje

Az új jelöltek közé tartozik Hajdú Lívia is, aki a Mobilitás és Alkalmazkodási Kollégium jelöltje.