Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

vöröskereszt

Békéscsabán egyeztetett három - korábban együttműködési szerződést aláíró - vöröskereszt szervezet. Az Arad megyei-, a Nagybecskereki- és a Békés Megyei egységek összedolgozásával még több rászorulón segíthetnek majd.

Békéscsabán is megtartották a Magyar Vöröskereszt világnapi ünnepségét, ahol kitüntetésekkel és elismeréssel jutalmazták az önkéntesek munkáját.

Ezen a napon azoknak az önkénteseknek fejezik ki hálájukat, akik hosszú évtizedek óta aktív segítői a Vöröskereszt tevékenységeinek.

A Vöröskereszt világnapját ünnepelték ma Békéscsabán. A különleges alkalomhoz kapcsolódóan az idei esztendőben összesen 33 elismerést adtak át Békés megyében. Az évfordulón továbbá az eszme alapítójára, Jean Henri Dunant-ra emlékezünk, aki annak idején a csatamezőn látott borzalmak miatt hozta létre a karitatív szervezetet. Ez az eszme azóta is szerves részét képezi a segítségnyújtás egy formájának.

Szerkesztő: Tar Hajnalka

Operatőr: Fazekas Róbert