Bod Tamás

Békéscsabán tartott fórumot Hajdú Nóra, az Együtt alelnöke. A találkozón szó esett a 2018-as választásról és bejelentették Bod Tamás orosházi választókerületi országgyűlési képviselői indulását.

Békéscsabai látogatásán az Együtt alelnöke, Hajdú Nóra fórumot tartott a párt aktivistái számára. A találkozón a helyi aktualitások mellett szóba kerültek a választási programok és a politikai helyzet elemzése is.

Az alelnök asszony szerint Magyarország boldogulásához elengedhetetlen, hogy az ország következetes külpolitikával rendelkezzen. Az Együtt magát mindig is egy európai pártként definiálta, véleményük szerint a kormány azonban a külpolitikában mindig csak a saját érdekeit helyezi előtérbe.

Az Együtt választási célkitűzésében szerepel, hogy a kormánypártot az abszolút többség alá szorítsák, ehhez készek együttműködni az ellenzéki pártokkal is.

„Cselekvő ellenzék” címmel hathetes országjáró kampánykörútba kezdett az Együtt május elején, melynek célja, hogy minél többen megismerjék a párt helyi jelöltjét. Békéscsabán a lakosok leginkább Bod Tamást ismerhetik, aki Békés megyében több feljelentést is tett feltételezett korrupciós ügyekben. Az egyik ilyen a Simonka György dél-békési FIDESZ-es országgyűlési képviselővel kapcsolatos ügy volt.

A kampánykörúton összesen 200 helyre látogatnak majd el. Az Együtt az országjárásra egy új kiadványt is készített - a 32 oldalas újságot 100 ezer példányban nyomtatták ki azért, hogy helyi politikusaikat népszerűsítsék.

Az Együtt ugyan a választási együttműködést szorgalmazza a baloldali ellenzéki oldalon, azonban úgy gondolják, hogy minden egyéni körzetben saját jelöltet állítanak. Ezt a körút végén június 3-án teszik majd meg mind a 106 választókörzetben.

A sajtótájékoztatón Bod Tamás 29 pontban foglalta össze azokat a tényeket, melyeket véleménye szerint mindenki számára tudnia kell Simonka György Dél-békési országgyűlési képviselőről.

Juhász Péter, az Együtt elnöke is karakán álláspontot képviselt az ügyben. Szerinte Simonka György mentelmi jogát azonnali hatállyal fel kell függesztenie az Országgyűlésnek, ami után véleménye szerint büntetőeljárás indul majd az országgyűlési képviselő ellen.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy hétfőn a békéscsabai menekülttáborban éhségsztrájkba kezdtek a menekültek.  Az Együtt elnöke ebben a témában is kifejtette véleményét a helyszínen.

A békéscsabai menekülttáborban tartózkodó 102 emberből 94 nem vett magához ételt, tiltakozásul a bánásmód ellen és azért, hogy az országos és a nyugati sajtó is foglalkozzon az ügyükkel. A hétfő délelőtt kezdődött éhségsztrájk a kedd esti órákban befejeződött. 

Egy síppal jelezte szimbolikusan Bod Tamás, hogy szerinte a feljelentési ügyben döntő fordulat következett be. Simonka György a közösség oldalán reagált a az új fejleményekre. Véleménye szerint Bod Tamás egy hivatásos feljelentő és egy jól körülhatárolható gyulai, üzleti- és politikai érdekkör áll mögötte. A sajtótájékoztatón az Együtt politikusa a bejegyzésre is reagált. Jelenleg az ügyben még nincs gyanúsított, azonban Bod Tamás szerint ez csupán annyit jelent, hogy a nyomozás legvégső szakaszában szokták a begyanúsításokat megtenni. Véleménye szerint ez hamarosan megtörténik majd.

 

Az Együtt Gyulai Szervezetének elnöke, Bod Tamás feljelentette Simonka György FIDESZ-es országgyűlési képviselőt. Ezt Békéscsabán a kormánypárt helyi szervezetének irodája előtt jelentette be Szigetvári Viktorral az Együtt elnökével.

Az Együtt gyulai szervezetének elnöke szerint Simonka György országgyűlési képviselő fedezetelvonást követett el. Bod Tamás sajtótájékoztatóján elmondta, hogy mire alapozza a feljelentést.

Oldalak