Merő Béla

December 6-tól látható a Békéscsabai Jókai Színház műsorán a nagysikerű regény és film színpadi adaptációja, A szív hídjai, Merő Béla rendezésében.

Újabb darabot tűz műsorra a Békéscsabai Jókai Színház, Merő Béla rendezésében. A nagysikerű regény és film színpadi adaptációja, a szív hídjai sajtónyilvános főpróbáját kedd délelőtt tartotta a teátrum. A mű középpontjában egy hihetetlen és csodálatos szerelem szívszorító története áll.

A színmű négy főszerepében Kovács Edit, Bartus Gyula, Szabó Lajos és Boldog Ágnes látható. A Jászai Mari-díjas Kovács Edit a helyi farmer feleségét Francescát alakítja, aki egy véletlen találkozásnak köszönhetően a magányos és saját értékrend szerint élő fotográfussal, Roberttel első pillantásra szerelembe esik.

Francesca gyermekei csak anyjuk halála után értesülnek a nekik írt levelekből és naplóból, hogy mi is történt anyjuk, és az eddig számukra ismeretlen férfi között.

Merő Béla, Fehér rózsa-díjas rendező állítja majd színpadra Anthony Marriott és Alistair Foot: Csak semmi szexet kérem, angolok vagyunk! című darabját. Az előadás március 31-én lesz látható a Békéscsabai Jókai Színház Vigadó termében.

Egy, a Guiness rekordok könyvébe is bekerült komédia látható a Békéscsabai Jókai Színház színpadán. A Csak semmi szexet kérem, angolok vagyunk! című darabot bérleten kívül kínálják a közönségnek. Anthony Marriott és Alistair Foot vígjátékából 1973-ban filmet is forgattak, melynek hazánkban is nagy sikere volt a mozikban.

A fösvény Bartus Gyulával Merő Béla 15. Moliére-bemutatója Színház a fiataloknak.

 

Misszió indul december közepétől: A színház házhoz megy, a célközönség a középiskolás korosztály. Moliére klasszikus vígjátékát, A fösvényt - Bartus Gyula Jászai-díjas színművésszel a címszerepben - 12 iskolába viszi el a társulat; cél, hogy a fiatalok megismerjék, megszeressék a színházat, előadásokra járjanak. A Jókai Színház kezdeményezéséről november 18-án, az első olvasópróbán Seregi Zoltán megbízott igazgató és Merő Béla rendező tájékoztatta a szereplőket és a sajtót.

(Niedzielsky Katalin tudósítása)