játék

Tanszereket, játékokat és eszközöket adományozott egy békés megyei sörfőzde a Zsadányi Református Általános Iskolának. A felajánlott tanszerek mind a gyerekek oktatási tevékenységét szolgálják majd.

Megérkezett a várva vár adomány a zsadányi iskolába, ugyanis az egyik megyei sörfőzde azzal a céllal bocsájtotta online árverésre különleges-, limitált kiadású sörös üveg összeállítását, hogy Békés megye egyik leghátrányosabb településének általános iskoláját és az ott tanuló kisiskolásokat támogassa. A licitből befolyt összeghez a főzde még egyszer annyit ajánlott fel, hogy a teljes összegből a Zsadányi Református Általános Iskolát támogassa.

Zsadány Békés megye gazdaságilag kevésbé prosperáló részén fekszik, ezért a helyi iskolának nincsenek komoly anyagi forrásai, ezért nagy szükségük volt erre az adományra.

Egy e-sportról szóló napot rendeztek Békéscsabán, a Jaminai Közösségi Házban, ahol a békéscsabai és környékbeli fiatalok együtt űzhették ezt a játékot. A résztevő gamerek 3 féle játékban mérhették össze tudásukat.

Az e-sport a mai világban már egy megkerülhetetlen fogalommá nőtte ki magát, azonban kis hazánkban még nem kapta meg a kellő figyelmet. Ezért a szervezők célja nemcsak egy versenysorozat elindítása, hanem szeretnének egy összetartó közösséget kovácsolni Békés megyében, majd a későbbiekben, akár országos szinten is.

A résztvevő fiatalok három játékban mérhették össze tudásukat: a Fifa-ban, a League of Legends-ben és a Hearthstone-ban.

A rendezvény lényege, hogy kimozdítsák a fiatalokat és az e-sport nap keretében egy minőségi, közösségi programon vehessenek részt. Stábunk utánajárt, hogy a résztevő tinédzsereknek, melyek a kedvenc játékaik.

A következő megmérettetésre előreláthatólag szeptember közepén kerül majd sor.

 

Gyermekzsivajtól volt hangos a Csabagyöngye Kulturális Központ. A Családi Társasjáték Napon minden korosztály képviseltette magát és önfeledten szórakozott. A rendezvény célja az volt, hogy a szervezők megmutassák a család minden tagjának, hogy mennyire szórakoztató tud lenni az együtt töltött idő és milyen jó szórakoztatást nyújthatnak a játékok.

Megkérdeztük a legkisebbeket is, hogy hogyan érzik magukat és milyen játékokat próbáltak ki, melyek voltak a kedvenceik.

Ez a program már a kezdetek óta nagy népszerűségnek örvend, így nem kétséges, hogy a jövőben is lesz Családi Társasjáték Nap a Csabagyöngye Kulturális Központban.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal játékos kvízsorozatot indított általános iskolások részére.

A játék egyik célja az volt, hogy kiderüljön, mennyire felkészültek a legfiatalabb vásárlók. Március 24-től hat héten át kérdezték a gyerekeket élelmiszerbiztonsággal, minőséggel, bevásárlással, otthoni ételkészítéssel és tárolással kapcsolatban. Matolcsy Miklós, a PontVelem Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a kvízeket 2555, 6 és 14 éves gyerek töltötte ki, a diákok közül 64,8 % rendszeresen, 32,9 % néha, míg 2,3 % nem vagy csak nagyon ritkán szokott boltba járni.