zenés mesejáték

Egy német-magyar kooperációban készült zenés mesejátékot - a Széttáncolt cipellőket mutatják be a békéscsabai Jókai Színház színpadán szeptember 16-án. Az eseményről a rendező, Szalma Dorotty és a színházigazgató, Seregi Zoltán tartott tájékoztatót.

Grimm meséje szolgál alapot a békéscsabai Jókai Színház 2016/2017-es évadjának első zenés mesejátékának, a Széttáncolt cipellőknek. A színpadi előadást Slawek Kerstin írta, a zenét Gulyás Levente szerezte. A rendező, Szalma Dorotty beszélt arról, hogyan került Magyarországra ez a vicces krimi.

A mesék általánosan sikeresek, de ez olyan nagy siker lett, negyvenkét teljesen eladott előadás lett belőle, a gyerekek, a szülők ezeket a dalokat éneklik a mai napig. Így jött az ötlet, hogy hozzuk el Magyarországra, hiszen félig magyar. - mondta el Szalma Dorotty rendező

A Békéscsabai Jókai Színház ebben az évadban is tartogat mesedarabokat a gyerekeknek. Az első ilyen előadás, az Urbán Gyula: Minden egér szereti a sajtot műve alapján készült - Egerek című zenés mesejáték lesz.

Az Egerek című darabot a Karaván színházban állították színpadra először és a Nemzeti Színházban, valamint a Csokonai Nemzeti Színházban is előadták már. Tóth Géza rendező elmondta, hogyan is született meg a darab.

- Amikor annyi idős volt a lányom, mint a Zóra csak őt Sárának hívták és ő már huszonegy éves. Mindig az autóba hallgattunk egy mesekazettát, ez volt a Minden egér szereti a sajtot című mesekazetta, hát rongyosra hallgattuk megmondom őszintén és egyszer arra gondoltam, hogy mi lenne, ha ezt a színpadon látná az én lányom és nem csak hallgatná. Milyen jó lenne, ha a Soma, a Fruzsi egyszer csak élővé változna. - mondta el Tóth Géza, a Békéscsabai Jókai Színház rendezője

Címkék: