nyitórendezvény

„Tudás-Park a magas hozzáadott értékű iparágak fejlesztéséért Békéscsabán” címmel egy projekt indul el városunkban. Ezzel kapcsolatban tartottak konferenciát és nyitórendezvényt a Csaba Parkban.

A gödöllői egyetem és a Békéscsabai Önkormányzat tavasszal 521 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert erre a projektre. A nyitórendezvényen elsők között Dr. Lukácsi Krisztina a Békés Megyei Kormányhivatal igazgatója, Szarvas Péter Békéscsaba polgármestere és Dr. Bíró Tibor dékán beszélt a projektről.

- A tudás park egy olyan projekt, amit az Európai Unió finanszíroz úgynevezett TÁMOP projekt. Olyan projekt, amit a konvergencia régióra írtak ki. Annak idején a SZIE Békéscsaba Önkormányzatával írta ki ezt a pályázatot. Az a célja, hogy az oktatást, kutatást, az ehhez kapcsolódó innovációt fejlessze a két intézmény közötti kapcsolatot erősítse, kijelölje azokat a stratégiai célkitűzéseket amelyeken majd a későbbiekben haladnunk kell. - mondta el Dr. Bíró Tibor, a Szent István Egyetem dékánja

Címkék: