Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Bíró Csaba képviselő

A Városháza dísztermében tartották meg a XI. Békéscsabai Nemzetközi Művésztelep alkotásainak sajtó nyilvános átadását. A rendezvényen jelen volt Szarvas Péter polgármester, Bíró Csaba képviselő és Lonovics László a Békéstáji Művészeti Társaság elnöke.

A korábbi évekhez hasonlóan ebben az évben is számos remekmű készült a művésztelepen, szám szerint 44 festmény. „Ez többek között köszönhető a város által nyújtott támogatásnak”, fogalmazott Lonovics László. A művésztelepre Lengyelországból, Szlovákiából, Erdélyből és Vajdaságból érkeztek festőművészek. Az alkotótábor egyik célja az volt, hogy szélesebbre tárja a kaput Európa felé a csabai hivatásos képzőművészek előtt. Ezzel is elősegítve a könnyebb kapcsolatteremtést a hazai és európai kortárs művészeti élet szereplőivel.

Felújították a KRESZ-parkot a Penza lakótelepen. Új festések új táblák, kijavított kerékpárutak várják a gyerekeket. A Park megnyitóján az óvodások Bíró Csaba képviselővel együtt tették meg az első kört.

A megújult KRESZ-parkot Bíró Csaba képviselő, Tóth László rendőr alezredes és Nagyné Kerekes Anikó a Penza Lakótelepi és Dr. Becsey Oszkár utcai óvoda vezetője adta át a gyerekeknek, akik nagy örömmel és lelkesedéssel vették birtokukba a parkot.

- Nagy öröm számunkra, hogy ez elkészült, hiszen itt igazából nagyon biztonságosan tudnak majd a gyerekek közlekedni és megtanulni azokat a szabályokat, azokat a táblákat, amikre majd a közutakon is szükségük lesz. - mondta el Nagyné Kerekes Anikó, a Penza Lakótelepi és a Dr. Becsey Oszkár utcai óvoda intézmény-vezetője

Pár hónappal ezelőtt indult a kezdeményezés, hogy megújítsák a parkot. Bíró Csaba képviselő, valamint a Békéscsabai Rendőrkapitányság segítségével valósult meg a projekt.

Címkék: