Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

bábelőadás

A Békéscsabai Napsugár Bábszínház, ezen a nyáron három előadással kedveskedett a békéscsabaiaknak. Utolsóként Fabók Mancsi: A halhatatlanság országa című bábelőadást tekinthették meg az érdeklődők.

A Békéscsabai Napsugár Bábszínház három vendégelőadással kedveskedett a kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az előadássorozat Fabók Mancsi: A halhatatlanság országa című bábelőadással zárult. Az előadásoknak a Jókai Színház előtti tér adott otthont, viszont az utolsó darabot a változékony időjárásnak köszönhetően az Ibsen házban tekinthették meg az érdeklődők.

Az előadás népmesei gyökerekből építkezik. A főhős felkerekedik és elindul megkeresni a halhatatlanság országát. A királyfi útja során számtalan csodatevővel találkozik, melyek segítségével célba is ér. Egy idő után azonban honvágy gyötri és elindul otthonába meglátogatni anyját és apját. Ám a földön több ezer esztendő telt el azóta, hogy elindult és még a halál is rátalál. Végül pedig a halál, illetve a halhatatlanság királynője küzd meg a királyfiért.

Évindító délutánt tartott a Napsugár Bábszínház a hétvégén. Ezen az alkalmon ünnepelték tíz éves évfordulójukat is, melynek alkalmából kézműves foglalkozással, bábelőadással és koncerttel várták a gyerekeket.

10 éves évfordulóját ünnepli idén a Napsugár Bábszínház. Az elmúlt hétvégén tartották az évadnyitó délutánjukat ahol kézműves játszóházzal, bábszínházzal és zenés programokkal várták a gyerekeket. A kézműves foglalkozáson a kicsik játszhattak, színezhettek, virágot hajtogathattak. A rendezvény céljáról a társulat elnöke beszélt.

- A kapcsolattartás nem csak odáig tart, hogy játszunk egy előadást és kész. Ugye ott van egy fal a színpad és a nézőtér között és itt meg az van, hogy itt találkozhat, hogy mindenki mindenkivel  a színészek az igazgató a bárki bárkivel a gyerekekkel a felnőttekkel a családdal és egy kicsit más megközelítésben kerülünk így egymás mellé. - mondta el Lenkefi Zoltán, a Napsugár Bábszínház igazgatója

Címkék: