Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

kézműves foglalkozás

Békéscsabán, a Lencsési Óvodában hónapokkal ezelőtt kézműves foglalkozásokat építettek be a gyerekek mindennapjaiba annak érdekében, hogy fejlesszék a kéz-koordinációkat, illetve, hogy a kicsik megismerkedjenek a kézművesség alapjaival.

Manapság kevés helyen része a nevelésnek az óvodákban a népi művészetek bemutatása. Ez nincs így a békécsabai Lencsési Óvodában, ahova stábunk is ellátogatott, így megfigyelhettük, milyen foglalkozásokon vehetnek részt az odajáró gyerekek. A programhoz a tárgyi feltételeket a Békés Megyei Népművészeti egyesület pályázata biztosítja. A foglalkozások egyik célja, hogy a gyerekek megismerkedjenek a népi motívumvilággal.

A foglalkozások másik célja természetesen az, hogy a gyermekek kézi koordinációja fejlődjön. Megtapasztalhattuk, hogy a fiatalok nagyon élvezik a kézműves foglalkozásokat és az óvónők felé visszaérkező jelzésekből az is kiderült, hogy a szülők is örülnek a programnak.

Immáron negyedik alkalommal rendezték meg Békéscsabán a Jamina Napot, melyen számos érdekes programmal várták a családokat. Volt kézműves foglalkozás, táncos torna bemutató, valamint különböző előadók és csoportok műsorait is hallhatták az érdeklődők.

A Jamina Napot Szente Béla, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója nyitotta meg. A rendezvény célja, hogy a helyiek egy jó hangulatú, családbarát napot töltsenek el együtt, melyen számos érdekes program várta őket. Volt például kiskerti palántanevelési bemutató, mézkóstolás, fából készült teke, helyi termékbemutató- és vásár, valamint bemutatkoztak a népi kézművességgel foglalkozó szakemberek is.

A családi nap során a békéscsabai Kertvárosi Óvoda Tompa Utcai Óvoda gyermekei egy szlovák nyelvű műsorral kedveskedtek a megjelenteknek. Az óvodai nevelés mindennapi része a szlovák nevelés, mely során udvariassági szófordulatokat, köszönéseket, dalokat, verseket tanulnak a gyerekek.

Évindító délutánt tartott a Napsugár Bábszínház a hétvégén. Ezen az alkalmon ünnepelték tíz éves évfordulójukat is, melynek alkalmából kézműves foglalkozással, bábelőadással és koncerttel várták a gyerekeket.

10 éves évfordulóját ünnepli idén a Napsugár Bábszínház. Az elmúlt hétvégén tartották az évadnyitó délutánjukat ahol kézműves játszóházzal, bábszínházzal és zenés programokkal várták a gyerekeket. A kézműves foglalkozáson a kicsik játszhattak, színezhettek, virágot hajtogathattak. A rendezvény céljáról a társulat elnöke beszélt.

- A kapcsolattartás nem csak odáig tart, hogy játszunk egy előadást és kész. Ugye ott van egy fal a színpad és a nézőtér között és itt meg az van, hogy itt találkozhat, hogy mindenki mindenkivel  a színészek az igazgató a bárki bárkivel a gyerekekkel a felnőttekkel a családdal és egy kicsit más megközelítésben kerülünk így egymás mellé. - mondta el Lenkefi Zoltán, a Napsugár Bábszínház igazgatója

Címkék: