Sajtóközlemény

A Gyulai Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat egy 44 éves büntetlen előéletű békési férfi ellen, aki 2019 márciusában lakóháza ablakából lézerfénnyel vakított el egy pilótát.

Címkék:

“Az érzékenységemet anyukámtól, a humoromat apukámtól örököltem.”

A 11 éves békési ifj. Mahovics Tamással már találkozhattunk a 2015-ös évadban, ahol Busai Bori párjaként táncolt. Mindig gyermeki báj övezte táncát, de a csibészség sem hiányzott belőle. Elmondása szerint, az előbbiben édesanyjára, az utóbbiban pedig édesapjára ütött. 2019-ben szólóban próbál szerencsét, szeretné megmutatni, mennyit fejlődött az elmúlt évek során. Táncos családban nőtt fel, őt idézve: “nulla éves korom óta táncolok.” Számára nem fontos a “menőség”, csak szívvel-lélekkel szeretne eljárni a színpadon egy jó legényest.

Legközelebb a november 15-i élő adásban szurkolhatnak a nézők neki.

Címkék:

Békéscsabán az ivóvíz-főkör éjszakai mosatása miatt április 26-án, pénteken és 27-én, szombaton este a városban több órás vízhiányra lehet számítani.

Békéscsabán április 17 - május 7. közötti időszakban ivóvízhálózat-mosatási munkálatokat végez az ALFÖLDVÍZ Zrt. Ebben az időszakban a város egyes részein nyomáscsökkenés és időszakos, 1-2 órás vízhiány is előfordulhat.

A szolgáltató az ivóvíz-főkör éjszakai mosatását április 26-án, pénteken és 27-én, szombaton este 19 órától reggel 7 óráig végzi el.

Ezen a két éjszakán a város kerületeiben (egymást követően) több órás vízhiányra lehet számítani.

Az ALFÖLDVÍZ Zrt. a mosatással járó esetleges kellemetlenségek miatt a felhasználók megértését köszöni.

Címkék:

A Gyulai Járási Ügyészség légi közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétsége és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a napokban egy 57 éves büntetett előéletű mezőberényi férfi ellen, aki ittasan vezette motoros siklóernyőjét és egy családi ház udvarára zuhant.

Címkék:

Október 2-án lépett fel a Békéscsabai Napsugár Bábszínház a Temesváron megrendezésre kerülő „Merlin pálcája” nemzetközi fesztiválon A helység kalapácsa című előadással.

A fesztiválon nemzetközi zsűri értékelte a szintén a világ minden tájáról (bolgár, spanyol, francia, román, magyar, stb.) érkező előadásokat. A zsűriben bábos, színikritikus, zenei szakember egyaránt helyet kapott. Az előadásokat előválogató után hívták meg a fesztiválra, ahol A helység kalapácsa végül a legjobb előadásnak járó díjat nyerte el, a zsűri egybehangzó döntése alapján.

Dramaturg: Tasnádi-Sáhy Péter

Zeneszerző: Cári Tibor

Koreográfus: Dávid Péter

Tervező: Bodnár Enikő

Játsszák: Balázs Csongor, Biró Gyula, Czumbil Örs, Gyarmati Éva, Lovas Gábor, Soós Emőke

Zenészek: Pribojszki Ferenc és Schäffer Szilveszter

Címkék:

Az NKM áramszolgáltatója a folyamatos karbantartási munkák keretében októberben oszlopokat cserél a közép- és kisfeszültségű hálózaton Gyulán. A tervszerű beavatkozások biztonságos elvégzése miatt rövid időre szükséges az egyes hálózati szakaszok kikapcsolása. A munkák idején időszakos áramszünet lesz októberben Gyulán több utcában. Az NKM áramszolgáltatójának munkatársai minden esetben igyekeznek az áramszünetek időtartamát a lehető legminimálisabb mértékre csökkenteni azért, hogy a fogyasztók a legkevesebbet érezzék a munkavégzésből.

Címkék:

Hétfőn délelőtt Békéscsabán az evangélikus nagytemplomban, Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész szombat esti jótékonysági koncertjének helyszínén adták át a rendezvényen összegyűlt adományokat a Békés Megyei Központi Kórház képviselőinek.

Az 1 millió 239 ezer 280 forintot és 5 eurót Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, Kutyej Pál evangélikus lelkész és Bálint Kornél, a Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízotti kabinetjének vezetője nyújtotta át a Békés Megyei Központi Kórház főigazgató-főorvosának, dr. Becsei Lászlónak, illetve dr. Kövesdi Józsefnek, a Békés Megyei Központi Kórház Gyulai Tagkórháza Gyermekosztálya vezetőjének.

A Liszt Ferenc-díjas hegedűművész az Emberi Erőforrások Minisztériuma kiemelt támogatásával megvalósult 100 templomi jótékonysági koncertsorozat keretében lépett fel Békéscsabán, de korábban már Békésen, Mezőhegyesen és Gyulán is koncertet adott.

Címkék:

Az Agrárminisztérium és a Hungarikum Bizottság 2018-ban pályázatot írt ki nemzeti értékeink megismertetése és népszerűsítése érdekében vetélkedők szervezésére, melyen a magyarországi megyék és a külhoni nemzetrész értéktárak indulhattak. A felhívásra a Békés Megyei Önkormányzat (BMÖ) is jelentkezett azzal a céllal, hogy a fiatalokat bevonja a hungarikumok, értékek megőrzésébe, gyűjtésébe, megismerésébe.

- A pályázaton nyertünk 3 millió forintot, melyből a BMÖ a Békés megyei értékek illetve hungarikumok témakörében vetélkedőt szervezett általános iskolák felső tagozatos továbbá középiskolások 4 fős csapatai részére, három fordulóban. A vetélkedő célja az volt, hogy a fiatalokat bevonja a hungarikum mozgalomba, elméleti és tárgyi tudásukat bővítse a magyarság közösségének értékei kapcsán – tudatta Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke.

A településeken megtartott iskolai válogatók után zajlottak a járási középdöntők, majd következett a megyei döntő. A két korosztály első helyezett csapata az országos döntőn képviselte Békés megyét.

Címkék:

A Békési Járási Ügyészség felbujtóként üzletszerűen elkövetett lopás bűntette, üzletszerűen elkövetett orgazdaság bűntette, valamint 8 rendbeli felbujtóként elkövetett egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt emelt vádat egy 67 éves mezőberényi férfi ellen, akinek állattartó telepén 2018 februárjában lopott szarvasmarhákat és juhokat, hentesüzletében pedig bizonytalan eredetű húsokat találtak. Két társának is a vádlottak padjára kellett ülnie.

Az idős vádlott – aki közel 20 éve foglalkozik állatok felvásárlásával, tenyésztésével, vágásával, és akinek Mezőberényben állattartó telepe és hentesüzlete is van – kérésére két társa 2017 szeptemberében egy gyomaendrődi tanyáról 2 db magyartarka szarvasmarhát lopott el összesen 840.000.-Ft értékben, melyek közül az egyik a vádlotthoz került. Az állat fülében lévő krotáliát, fülszámot a vádlott utasítására egyik alkalmazottja eltávolította, kivágta és egy másik, korábban a vádlott tulajdonában álló szarvasmarha fülszámával cserélte ki.

Címkék:

A Békés Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt kezdeményezte annak a 19 éves kondorosi férfinak a letartóztatását, aki pénteken éjszaka kegyetlen módon bántalmazta édesanyját.

A gyanúsított 2019. június 26-án 22 óra 30 perc körüli időpontban a Kondoros, Bajcsy- Zsilinszky utcai családi házukban egy szóváltást követően oly módon bántalmazta a vele egy háztartásban élő édesanyját, hogy egy vascsővel számos alkalommal testszerte megütötte és forró vízzel leöntötte, miközben azt kiabálta, hogy „Dögölj meg!". A sértett a bántalmazás következtében súlyos sérüléseket – csonttöréseket, fejsérülést és égési sérüléseket – szenvedett.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, másrészt, mert megalapozottan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a még ki nem hallgatott tanúk vagy a sértett befolyásolásával, megfélemlítésével, vagy a még fel nem lelt tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével a bizonyítás eredményét veszélyeztetné, illetőleg a bűnismétlés veszélye is fennállt.

Címkék:

Oldalak