Polgármesteri Hivatal

Megújult önkormányzati épületeket adtak át Hunyán. Az energetikai korszerűsítés a polgármesteri hivatal-, a Szabadidő Központ-, valamint az Idősek Klubja és Egészségház épületét érintette.

Felújított önkormányzati épületeket adtak át Hunyán. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból megvalósuló támogatás keretében a polgármesteri hivatal, a Szabadidő Központ, valamint az Idősek Klubja és Egészségház épülete újult meg. Az épületek energetikai korszerűsítése elsősorban a szigetelést, a fűtési rendszer korszerűsítését és a napelemes rendszerek kiépítését jelentette. A szeptember 9-én tartott ünnepélyes átadón Dankó Béla országgyűlési képviselő elmondta, miért volt célszerű ez a felújítás.

A Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, Takács Árpád beszédében közgazdasági példán keresztül gratulált Hunyának.

A Békés Megyei Önkormányzat elnöke, Zalai Mihály a közelgő fűtési szezon miatt felhívta a figyelmet az energetikai korszerűsítések fontosságára.

Ifjúsági Évindító: ez a következő állomása annak a városi ifjúsági tervezési folyamatnak, melyet tavasszal indítottak el a Polgármesteri Hivatal Oktatási, Közművelődési és Sport Osztálya koordinálásával.

A Békéscsabai Ifjúsági Évindítóval a szervezőknek az volt a célja, hogy a tervezési folyamat során bevont szervezetek, az iskolai dök-segítők, a közösségi szolgálat koordinátorok és a városi közművelődési intézmények ifjúságsegítői megismerkedjenek egymással, így a továbbiakban partnerként tudnak majd együttműködni.

- Azt próbáltuk meg bevezetni ezzel az új kezdeményezéssel, hogy szeptemberben a tanév kezdetével találkozzanak az ifjúsági élet szereplői, maguk a fiatalok, az ifjúsággal foglalkozó szakemberek. Egy picit történjen meg egy személyes kapcsolatfelvétel fiatal és fiatal között. Hogy aztán az év során, ezek a kapcsolatok működjenek, az ifjúságot segítő kezdeményezések hatékonyabbak legyenek, a javaslatok célba találjanak. - mondta el Varga Tamás, Polgármesteri Hivatal Oktatási, Közművelődési és Sport Osztály, osztályvezető-helyettese