Hoppál Péter

A fórum témája a Nemzeti Konzultáció volt, amit a kormány áprilisban indított „Állítsuk meg Brüsszelt!” címmel.

Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának új kulturális államtitkára részvételére is számítanak kedden a Kulturális Központok Országos Szövetsége szakmai konferenciáján.

A „Minőség a kultúrában” című rendezvényt a Csabagyöngye Kulturális Központban rendezi a közművelődési szakmai szervezet június 17-én és 18-án. Az eseményen felszólal többek között Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója, Dombi Ildikó és Kary József, az NMI főosztályvezetői. Mellettük előadást tart dr. Balogh Júlia, a „Fölszállott a páva” című televíziós műsor vezető szerkesztője, valamint Szabó Stein Imre, a budapesti Zeneakadémia kommunikációs, marketing és média-tartalomfejlesztési igazgatója, de Szente Béla, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója is. 

A Fidesz szóvivője az Európai Parlamenti választás fontosságára hívta fel a figyelmet. A politikus hangsúlyozta, a választópolgárok május 25.-én arról döntenek majd, hogy Brüsszelben kik küzdjenek a rezsicsökkentés, a földtörvény, valamint nemzeti értékünk az akácméz jövőjének megvédéséért.

A kormánypárt támogatói és szimpatizánsai várták Hoppál Pétert, a Fidesz szóvivőjét Békésen. A politikus Dankó Béla országgyűlési képviselő meghívására érkezett a városba, hogy a hónap végi választás fontosságára hívja fel a jelenlévők figyelmét és mindenkit a voksoláson való részvételre buzdítson.