Bíró Csaba

Október 15-e és 16-a között, már második alkalommal rendeztek nagyszabású tortamustrát a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeumban. A rendezvény cukrászati kiállítással, bemutatókkal, vásárral, illetve változatos gyermekprogramokkal várta a nagyközönséget.

 

Második alkalommal rendeztek kétnapos tortakiállítást és fesztivált a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeumban. A kiállítás legfontosabb elemei a „Tortamustra 2016” címmel meghirdetett pályázatra beérkezett torták, illetve sütemények voltak, melyeket idén esküvő tematikában készítettek a lelkes profi és amatőr cukrászok.

„A rendezvénynek az a lényege, hogy a profi és amatőr cukrászok megtudják mutatni például idén az esküvői tematikában, hogy milyen nagyszerű alkotásokat tudnak létrehozni és ezt bemutatjuk a nagyközönségnek és reméljük, hogy aki így ellátogat a múzeumba, az később is visszatérő vendégünk lesz.” - árulta el nekünk Sütő Istvánné.

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület kimagasló sikerei nemcsak az eredményes felkészülésnek és a kitartó munkának köszönhetőek, hanem kell hozzá egy olyan háttér is, ami biztosítja a klub zavartalan működését. Infrastruktúrájuk fejlesztéséről és az egyesület célkitűzéseiről tartottak tájékoztatót a városi sportcsarnokban

A Békéscsabai Röplabda SE sikeres pályázatának köszönhetően jelentős munkálatok zajlottak a nyári időszakban a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.

Baran Ádám elmondta, komoly állami forrást sikerült Békéscsabára hozni valamint Békéscsaba Megyei Jogú Város pályázatát is elnyerte infrastrukturális fejlesztésére, mely alapján 3 millió forintot kapott további beruházásokra az egyesület. Többek között a nemzetközi előírásoknak is megfelelő öltöző kialakítására fordították az összeget.

Új eszközöket kapott a Békéscsabai Mentőállomás. Bíró Csaba képviselő segítségével olyan kellékekhez jutottak hozzá, amelyek nagyban megkönnyítik a különböző törések ellátását.

Az új eszköz egy úgynevezett végtagrögzítő vákuum sín, amit arra használnak, hogy a végtagokon lévő töréseket a sérülteken jobban, gyorsabban és kíméletesebben tudják rögzíteni.

- Ezek a sérültek, akiknek ezek a sérülései vannak nekik ugye sokkal gyorsabban kerül rögzítésre a törésük és ez ugye nyilván fájdalomcsillapítást jelent tehát ez nem csak nekünk segítség hanem a sérülteknek is a korábbi módszerekhez képest. – mondta el Gyebnár József, a Békéscsabai Mentőállomás igazgatója

Az átadón Bíró Csaba köszönetet mondott a mentősöknek a munkájukért és elmondta: ők a nap 24 órájában azért dolgoznak, hogy életeket mentsenek és embereken segítsenek.

Mesekönyvekkel lepi meg Péter Erika költő és írónő Békéscsaba összes óvodás kisgyermekét. Először a Penza lakótelepi óvodába látogatott el, ahol Bíró Csabával, a körzet önkormányzati képviselőjével adták át a könyveket.

Péter Erikának az ajándék könyvek mellett számos egyéb műve is van: a legutóbb megjelent Hajnaltól Hajnalig már a 13. alkotása volt. A költőnő számára nagyon fontos, hogy a gyerekek mellett a pedagógusokat is segítse, ezért olyan verseket ír, ami megkönnyíti a szavak megtanulását és segíti a gyerekek fejlődését.

- Szeretnék nyomot hagyni magam után. Ez egy öncélú valami lenne, hogyha úgy nézzük de igazából nem öncélból tettem hanem azért, hogy a gyerekeknek örömet szerezzek. - mondta el Péter Erika, költő, író

Bíró Csaba önkormányzati képviselő a könyvek átadása mellett kiemelte: az utóbbi időben nagyon sok fejlesztés valósult meg a körzetben. A belvárosi bölcsődében 45 kismotor, a Százszorszép óvodában pedig egy új udvari, várjátékos csúszda várja a gyerekeket minden reggel.