kézművesek

Megtartották az idei év első Liget Vásárát, ahol a helyi termelők és kézművesek kínálatából válogathattak a Széchenyi ligetbe érkezők. Ezzel egy időben a Látogatóközpontban bemutatták a Körösök Völgye Élménymagazin legújabb számát is.

A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület már évek óta rendez Liget Vásárt, amelyen megtalálható a helyi- és kézműves termékek széles kínálata. Mint minden évben, most is márciusban indították el az év első vásárát, ahol a családoknak és a látogatóknak különböző közösségi programokkal is kedveskedtek.

A kézművesek portékái között egyedi, kézzel horgolt figurákat is megvásárolhattak a Széchenyi ligetbe érkezők. A stábunk által megkérdezett árus, elmondása szerint már általános iskolás kor óta foglalkozik a horgolással, melyet édesanyjától tanult meg.

Az iskola viseletében büszkén várták az érdeklődőket a fiatalok, és az is kiderült, hogy miért pont éppen madzag. Békésen felpezsdült az élet egy hétvégére. A kilátogatók helyi gazdák, kézművesek, képzőművészek munkáival is találkozhattak a 17. Békési Madzagfalvi napokon.

Házitermék mustrával mutatkoztak be a helyiek a 17. Madzagfalvi napok első napján. Sokan meghívásra érkeztek a kiállításra, mások pedig szerették volna megmutatni, hogy milyen szemet gyönyörködtető hobbival tudják elütni szabadidejüket. Az egyik legkülönlegesebb látványt a harisnyavirág nyújtotta.

- Nagyon-nagyon örül neki mindenki…minden perce rengeteg örömet okozott és energiát kaptam tőlük. - mondta el Vári Istvánné Ili, harisnyavirág készítő

Különböző szakkörök is megmutatták magukat és munkásságukat. Rengeteg szabadidős tevékenységre van ugyanis lehetősége az érdeklődőknek Békés városában. Van aki elképzelt egy hobbit, de végül egészen másban találta meg a kikapcsolódást.