nyomda

Békéscsaba legnagyobb csomagolóanyag gyártója és nyomdája már a korábbi években is nagy figyelmet fordított a társadalmi szerepvállalásra. Idén sincs ez másképp, hiszen a napokban összesen 6 tonna jó minőségű kartont adományoznak 11 csabai általános iskolának.

Békéscsaba gazdasági életének zászlóshajója a nyomda és csomagoló anyagipar. Nagyon sok helyi cég hajtott végre fejlesztést az elmúlt időszakban és jelenleg is zajlanak fejlesztések Békéscsabán. A cégek azon túlmenően, hogy fontos szereplői a gazdasági életnek, a jótékonykodásban, adományozásban is nagy szerepet vállalnak.  

Békéscsaba legnagyobb csomagolóanyag gyártója és nyomdája már a korábbi években is nagy figyelmet fordított a társadalmi szerepvállalást célzó programokra. Idén sincs ez másképp, hiszen felismerve az általános iskolákban uralkodó szűkös lehetőségeket, a „Kartonna 2017” jótékonysági akció keretében 11 békéscsabai általános iskolának adományoz jó minőségi kartonokat.

2005-ben vásárolta meg a nagy múltú Kner nyomdát az ausztriai befektető család, akik azóta rengeteget fejlesztettek és egy jól működő gazdasági nagyvállalatot hoztak létre. Az azóta eltelt 12 évben összesen 12 millió eurót fordítottak a nyomdaipari cégre.  Az új gyáregység három milliárd forintból épült, amihez a magyar állam egy milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást biztosított. Az átadó után Magyar Levente miniszterhelyettes elmondta, hogy Magyarország számára az egyik legfontosabb kereskedelmi partner Ausztria és a két ország közötti partnerkapcsolat kiváló. Véleménye szerint nagyon fontos az, hogy ez a beruházás Békéscsabán valósult meg.

A cég az új üzemmel azt is vállalta, hogy néhány éven belül 120 fővel bővíti a foglalkoztatottak számát a megtermelt érték pedig várhatóan eléri majd az ötmilliárd forintot. Szarvas Péter polgármester szerint a beruházás rendkívüli jelentőséggel bír Békéscsaba életében és jól mutatja azt, hogy a megyeszékhely egy dinamikusan fejlődő város és egyre vonzóbb a befektetők számára.

A „Labdajátékok megalapozása az óvodás korban” program keretein belül 1001 labdát adományozott a város legnagyobb nyomdája a békéscsabai óvodáknak.

Az átadó ünnepségen kosárlabda meccseket szerveztek az óvodások részére. A két csapat kapitánya, Szarvas Péter polgármester és Kása István Zoltán a vállalat ügyvezető igazgatója volt.

- A Marzek Kner Packaging Kft, a Kner nyomda 320 munkavállalót foglalkoztat Békéscsabán, és mi azt gondoljuk, hogy a siker, amit a cég elért az elmúlt években az jelentősen függött attól, hogy Békéscsabán dolgozunk és ha Békéscsabán dolgozunk és Békéscsabai kollegák segítik a vállalatot a sikerhez akkor mi fontosnak tartjuk, hogy adjunk valamit a városnak. - mondta el Kása István Zoltán, a Marzek Kner Packaging Kft. ügyvezető igazgatója