Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

rendőr-főkapitányság

A megyei baleset-megelőzési bizottságok idén is megrendezték a KRESZ-Feszt nevű programot, ahol a gyerekek játékos vetélkedők formájában ismerkedhettek a kresz szabályaival. Ugyanezen a napon megünnepelte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a „Zebra-Zsaruk” tizedik évfordulóját is.

A program keretein belül több iskolából is érkeztek Zebra-Zsaruk, akik közlekedési témájú vetélkedőkön vettek részt, majd óvodás csoportokat kísértek át a rendőrség előtti kereszteződés gyalogátkelő helyein. A zebrazsaruk először átismételték azt az elméleti tudást, amire a nap további részében szükségük volt, így többek között a rendőri karjelzéseket, amit Kiss Rozália rendőr főhadnagy mutatott be nekik.

Címkék:

Ebben a tanévben is újraindítja a Megyei Rendőr-főkapitányság a Zebra Zsaru Programot. A cél, hogy a gyerekek – rendőrök segítségével – a gyakorlatban tanulják meg a közlekedési szabályokat. A járművezetők Békéscsabán kívül még Zebra Zsarukkal találkozhatnak Szarvason, Mezőberényben, Orosházán, Gyulán és további 7 településen.

Minél kevesebb baleset történjen az ilyen zebráknál – többek között ez a célja a 2005 szeptemberében elindult Zebra zsaru programnak, amelyet a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság kezdeményezett. 10. éve minden szeptemberben és májusban olyan gyerekek állnak a gyalogátkelőhelyeknél, akik ismerik a közlekedési szabályokat. A Zebra Zsarukat rendőrök segítik.