Szlovákia

Szlovákia teljes területén fogható a Csaba Tv. Az erről szóló megállapodási szerződést ünnepélyes keretek között írta alá a Csaba Tv producere és az Antik Telecom programigazgatója.

2016. december végén kezdett ez próbaüzemmódban adást sugározni a helyi televízió Szlovákiában az Antik Telecom szlovákiai szolgáltató jóvoltából. Ezzel a Csaba Tv lett az első Magyarországi helyi televízió, amelynek műsora országosan fogható egy szomszédos országban. Szudár László a kontraktus aláírása után beszélt arról, hogy milyen műsorváltozásokkal járhat a megállapodás a közeljövőben.

21. alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Makett Kiállítást és Versenyt a Csabagyöngye kulturális központban. Az idén határon túlról is érkeztek nevezések, méghozzá Romániából és Szlovákiából.

A komoly hagyományokkal rendelkező Makett klub 2014. szeptembere óta dolgozik a kulturális központban. A kiállítást 21 éve folyamatosan ugyanaz a csapat, klub, stáb rendezi meg. A rendezvényt 20 alkalommal más helyszínen rendezték meg, akkor is nagy sikerekkel. Fekete László elmondta: a Csabagyöngye kulturális központ egy tökéletes helyszín, mivel nagyon jók a lehetőségek és több programmal is tudják várni a Makett szerelmeseit.

A dr. Regele Károly Szenior Úszóklub és a Gyulai Várfürdő rendezésében már 45.alkalommal került megrendezésre az országos szenior úszóverseny. A háromnapos verseny folyamán egyéniben-, váltókban és családi váltókban álltak rajtkőre a versenyzők.

Az ország minden pontjáról, valamint Romániából, Szerbiából és Szlovákiából érkeztek versenyzők, mégis családias, felszabadult hangulattal találkozhattak a kilátogatók.

- Családi nyaralásnak fogjuk fel minden évben a gyulai úszóversenyt és én is szoktam indulni. Idén egy sérülés miatt sajnos kimarad, de édesapám, és a húga már számtalan aranyérmet nyertek és most nekik drukkolunk. - mondta el Dr. Rentka Anikó

Örök fiatalok mérettették meg magukat. Ugyan 25 év volt az alsó korhatár, de az átlagéletkor 55-60 évre tehető. A több, mint 300 induló közül a legidősebb úszó 87 éves volt. Fiatalokat meghazudtoló lelkesedéssel, versenyszellemmel vetették magukat a habok közé, küzdöttek vállvetve a csapatért, és az egyéni sikerekért.