Városi Sportcsarnok

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája elmúlt héten pénteken rendezte meg szalagavatóját, melynek a Városi Sportcsarnok adott otthont.

A nyitótáncon csodaszép ruhában részt venni - szinte minden lány álma. Ezt bizonyítja, hogy most is két csapatot kellett szervezni, olyan sokan jelentkeztek a kezdőprogramra.

174 tanulónak tűzték fel most a szalagokat. A ceremóniára korábban február elején került sor, azonban most már második alkalommal rendezték meg december közepén. Így az április végi ballagásra és az érettségire is nyugodtabban koncentrálhatnak a diákok.

A szalagtűzést és a nyitótáncokat követően az osztályok készültek műsorral. A programok szervezéséről, sőt a dekorációról is az iskola tanulói, tanárai gondoskodtak.

A Békéscsabai Belvárosi Diáksport Klub ebben az évben ünnepli 20. születésnapját. Ebből az alkalomból a klub egy családi sportnapot rendezett az Evangélikus Sportcsarnokban és a Városi Sportcsarnokban.

A Városi Sportcsarnokban házi versenyen mutatkoztak be a fiatal sportolók a vendégeknek és szülőknek. A Magyar Kézilabda Szövetség versenyrendszerében a fiú 12 éves korosztály bajnoki mérkőzéseire került sor nyolc csapat részvételével. A csapatok Szegedről, Szentesről, Makóról, Gyuláról, Szarvasról, Orosházáról és Újkígyósról érkeztek.

A sportcsarnokban a kézilabdázás mellett más programokkal is várták a gyerekeket: arcfestéssel, ugráló várral és a születésnap apropóján természetesen egy óriási tortával is.

A sportnapot minden gyerek nagyon élvezte, és ha lehetőségük lett volna rá, akár egész nap a pályán játszottak volna.

A családi sportnap jó hangulatára való tekintettel a szervezők a következő időszakra is ígérnek hasonló rendezvényt, melyet nem csak születésnapokra terveznek.

Európa egyik legerősebb bajnokságának következő szezonjára készül a Békéscsabai Előre Női Kézilabda SE. A felkészülés még javában zajlik, azonban már most körvonalazódik, hogy a gyors és kreatív játék lesz a csapat erőssége a 2015-2016-os szezonban.

a Békéscsabai Előre Női Kézilabda SE gőzerővel készül az új szezon őszi etapjára, ahol a 11 mérkőzésből 8-at a szeptemberi hónapban fognak lejátszani.

A Békéscsabai Előre Női Kézilabda SE felkészülése július 8-án kezdődött orvosi vizsgálattal és felméréssel. Azóta túl vannak a fizikai felkészülésen a kemény fizikai munkát már maguk mögött tudhatják. Jelenleg a 7. hétnél tartanak a lányok, az edzéseken már a pontosításra, az egyéni feladatok meghatározására fektetik a nagyobb hangsúlyt, várják a szeptemberi rajtot.