Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

óvodások

Óvodások gyúrták a kolbászt a Főtéri podsztyenás házban. A gyerekek az ünnepekhez kapcsolódó főtéri programsorozat keretében ismerkedhettek meg a hagyományos magyar étel készítésével.

Kolbászt gyúrtak a gyerekek a főtéri a tájházban. A programot a Penza Lakótelepi és Dr. Becsey Oszkár Utcai Óvodába járó gyermekeknek szervezték óvónőik, hiszen az intézmény a közelmúltban nyerte el a „Kincses Kultúróvoda” címet, melynek egyik eleme, hogy békéscsabai hagyományokhoz kapcsolódó programokat szervezzenek.

A gyerekek a program során megismerkedhettek a kolbász készítés különböző mozzanataival és maguk is kipróbálhatták hogyan kell fűszerezni a hagyományos magyar ételt, hogy igazán finom legyen. Fiatal koruk ellenére sokuknak már komoly tapasztalata van a kolbász készítésében.

A gyermekekkel közös kolbászgyúrás mellett a szervezők számos más programmal is várják az érdeklődőket. Rengeteg zenés-táncos előadást, játszóházat és további érdekes eseményeket is szerveznek a Főtéren az Adventi időszakban.

Felújították a KRESZ-parkot a Penza lakótelepen. Új festések új táblák, kijavított kerékpárutak várják a gyerekeket. A Park megnyitóján az óvodások Bíró Csaba képviselővel együtt tették meg az első kört.

A megújult KRESZ-parkot Bíró Csaba képviselő, Tóth László rendőr alezredes és Nagyné Kerekes Anikó a Penza Lakótelepi és Dr. Becsey Oszkár utcai óvoda vezetője adta át a gyerekeknek, akik nagy örömmel és lelkesedéssel vették birtokukba a parkot.

- Nagy öröm számunkra, hogy ez elkészült, hiszen itt igazából nagyon biztonságosan tudnak majd a gyerekek közlekedni és megtanulni azokat a szabályokat, azokat a táblákat, amikre majd a közutakon is szükségük lesz. - mondta el Nagyné Kerekes Anikó, a Penza Lakótelepi és a Dr. Becsey Oszkár utcai óvoda intézmény-vezetője

Pár hónappal ezelőtt indult a kezdeményezés, hogy megújítsák a parkot. Bíró Csaba képviselő, valamint a Békéscsabai Rendőrkapitányság segítségével valósult meg a projekt.

Címkék:

Óvodásokkal telt meg a CsabaPark, akik a második Almafesztivált ünnepelték a komplexumban. A rendezvény fő célja, hogy a gyerekek figyelmét felhívja az egészséges táplálkozásra, amelynek egyik fontos eleme az alma.

Hatalmas gyerek sereg lepte el a Csaba parkot, hiszen most tartották az óvodások részére az egészséges életmódra nevelő Almanapot. Kiss Tibor alpolgármester elmondta, azért tartják fontosnak az ilyen eseményeket, mert ha gyerekekről és az egészségükről van szó, akkor mindent meg kell tenni értük. Az eseményt ebben az évben is a Békéscsabai önkormányzat kezdeményezésére rendezték meg. A programokat a Kertvárosi Óvoda és a Mackó Kuckó Óvoda intézményvezetői állították össze.

Címkék:

Húsz nagycsoportos óvodás tett látogatást Békéscsabán, a rendőrségen, ahol a bemutatók mellett bűn- és baleset-megelőzési témájú előadással várták őket a szakemberek.

A békéscsabai Százszorszép Óvoda nagycsoportosai látogattak el  május 7-én a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság és a Békéscsabai Rendőrkapitányság épületébe. A húsz gyermeket és kísérőiket hasznos tanácsokkal, interaktív bűn- és baleset-megelőzési előadással várták a rendőrök.

Címkék: