Csaba park

Békés megye legnagyobb Adventi Kézműves Vásárát rendezték meg a Csaba Parkban. Számos kézműves alkotó munkáiból nyílt meg a vásár, melyet Hevesi Imre koncertje színesített. Garantált volt a jó hangulat, és széles kínálatból válogathattak a kilátogatók.

Többen először vettek részt ezen a vásáron, és olyan is akadt, aki még a helyszínen is készített termékeket. A vásárban találkoztunk bútorfestővel, ásvány ékszerkészítővel, adventi koszorú készítővel, egyéb tárgykészítővel, akiket arról kérdeztünk, hogy mivel érkeztek a rendezvényre.

Az elkészült tárgyak és dekorációk, magas színvonalat képviseltek. Bátran válogathatott ki-ki a maga ízlésvilágának megfelelően, hiszen a széles választékban hűtőmágnes, asztali díszek, a kimaradhatatlan mézeskalács és a nemezcsizmák is szerepeltek, de voltak horgolt- és ásvány ékszerek is. Simon Zsuzsa ásványékszer készítő két évvel ezelőtt vágott bele az ékszerkészítésbe. Ő maga Békéscsabán valamint a rendezvényen is most mutatkozott be először.

Finomabbnál finomabb kolbászok készültek a Csaba Park Rendezvénycsarnokában megrendezett 2. Kolbászolimpián. A Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége rendezvénye egyre népszerűbb az idősek körében.

Második alkalommal rendezett Kolbászolimpiát a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége a Csaba Park Rendezvénycsarnokában. Az olimpia az egyesület Idősek Világnapja ünnepségével egybekötött „Őszutó Fesztivál” részeként került megrendezésre. Az eseményt Herczeg Tamás országgyűlési képviselő nyitotta meg.

Az eseményen a kolbászgyúrás mellett látvány-disznóvágással, vér- és pálinkakóstolással várták az érdeklődőket, valamint az Idősek Világnapi rendezvény részeként elismerésekkel jutalmazták a legaktívabb, legtöbbet dolgozó, huzamosabb időn át önkéntes munkát végző megyei egyesületi tagokat

Az egyre népszerűbb rendezvényen idén is sokféle kolbász készült. A megye számos városából érkeztek résztvevők, így változatos ízvilágban készültek a finom húsételek.

A békéscsabai sportiroda tervei között szerepelt egy olyan egész napos rendezvény, melynek központi témája a testmozgás és az egészséges életmód volt. A nemrég megtartott Nemzetközi Nőnap alkalmához közeli időpontot választottak, éppen ezért a programok összeállításánál a hölgyek számára igyekeztek kedveskedni.

A színpadon a testmozgásé volt a főszerep. Emellett az érdeklődőknek lehetőségük volt arra is, hogy a standoknál kipróbáljanak különböző mozgásformákat, valamint betekintést nyerjenek a legkülönfélébb módszerekbe, melyek az energikus élet elérését segíthetik elő.

Palkó Noémi aerobik edző is megmozgatta a hölgyek izmait, egy igen aktív mozgást igénylő sporttal, a Kangoo-val. Ehhez a sporthoz csupán egy speciálisan kialakított cipőt kell a lábunkra húzniuk és máris nekikezdhetett bárki a kalóriák égetéséhez. Mint megtudtuk, erre a sportágra a korosztály és a súlykorlát nem igazán jellemző.

A szervezők az eseményt sikernek tekintik, mind a jó hangulat, mind pedig a nagy látogatottság szempontjából is.  

„Tudás-Park a magas hozzáadott értékű iparágak fejlesztéséért Békéscsabán” címmel egy projekt indul el városunkban. Ezzel kapcsolatban tartottak konferenciát és nyitórendezvényt a Csaba Parkban.

A gödöllői egyetem és a Békéscsabai Önkormányzat tavasszal 521 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert erre a projektre. A nyitórendezvényen elsők között Dr. Lukácsi Krisztina a Békés Megyei Kormányhivatal igazgatója, Szarvas Péter Békéscsaba polgármestere és Dr. Bíró Tibor dékán beszélt a projektről.

- A tudás park egy olyan projekt, amit az Európai Unió finanszíroz úgynevezett TÁMOP projekt. Olyan projekt, amit a konvergencia régióra írtak ki. Annak idején a SZIE Békéscsaba Önkormányzatával írta ki ezt a pályázatot. Az a célja, hogy az oktatást, kutatást, az ehhez kapcsolódó innovációt fejlessze a két intézmény közötti kapcsolatot erősítse, kijelölje azokat a stratégiai célkitűzéseket amelyeken majd a későbbiekben haladnunk kell. - mondta el Dr. Bíró Tibor, a Szent István Egyetem dékánja

Címkék:

Egy éves évfordulóját ünnepli a Csaba Park a hétvégén. A szervezők e jeles alakomból 2 napos rendezvényt tartanak, Csabagyöngye és Csabai kolbásznapok címmel.

Ünnepi tájékoztatót tartottak a Csaba Parkban, fennállásuk egy éves évfordulója alkalmából. A létesítményt 2014. szeptember 19-én adták át és azzal lezárult az első ütem, a teljes létesítmény, jövő év végére készül el. A helyi lakosságnak és az idelátogatóknak is egy jó kikapcsolódási lehetőség - mondta Opauszki Zoltán.  A létesítmény az elmúlt 1 évben számos eseményt rendezett meg - hangsúlyozta ki Hanó Miklós alpolgármester.

13. alkalommal augusztus közepén rendezik meg Békéscsabán a Kolbász és Lecsófesztivált. A két napos rendezvény rengeteg színes programmal várja a kicsiket, és a nagyokat egyaránt.

Az elmúlt 3 évben elmaradt, de idén a Csaba Park rendezésében ismét megszervezik a fesztivált. „Kolbász és Lecsó Fesztivál” néven indul újra az esemény, amelyet a Csaba park területén lesz.

A csabai kolbász hírnevének növelése is indokolta az új nevet. A Lecsó Fesztivál felélesztésének ötlete a rendezvényszervezők fejében éledt újjá: idén nyáron legyen ismét gasztronómiai esemény Békéscsabán, amely augusztus 21-én délelőtt kezdődik.