szakma kiváló tanulója

Tizenhat diák képviseli Békés megyét az idei Szakma Sztár Fesztiválon. A diákok a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőibe jutottak be.

„A jó szakma felér egy diplomával” - tartja a Szakma Sztár Fesztivál szlogenje. Az ott megrendezésre kerülő versenyek, a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyek célja a szakmatanulás népszerűsítése. A verseny döntőjére idén 16 békés megyei diák jutott be, melyből 15-en a Békéscsabai Szakképzési Centrum tanulói, egy diák pedig a gyulai centrumé. Tíz szakmában képviseltetik magukat, a versenyen részt vesznek például szakácsok, ácsok, de magasépítő technikus, illetve női szabó szakmában is indulnak helyi tanulók.

12 szakmacsoportban képviselték a döntőben a Szakma Kiváló Tanulója versenyen a diákok a Békéscsabai Központi Szakképző Iskolát.  A többek között ács, kőműves, műszaki cikk eladó és vendéglátás képzésben résztvevők közül 20 tanuló végzett az első tíz között, akik közül heten a dobogó valamelyik fokára állhattak fel.

Az iskola központi épületében köszöntötték azokat a diákokat, akik az intézményt a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen képviselték. Az iskola mindig is nagy hangsúlyt fektetett az országos versenyen szereplő fiatalok és felkészítő tanáraik elismerésére - emelte ki köszöntő gondolataiban Mikulán Róbert, az intézmény vezetője. Hozzátette, a kiemelkedő eredmények eléréséhez együttműködésre, szándékra és akaratra volt szükség mind a diákok, mind a felkészítők részéről. A diákok eredményeit egyesével ismertettették a megjelentekkel.