Vigadó

Elmúlt hétvégén rendezték meg a 12. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivált. A programok több helyszínen is zajlottak, a szakmai programoknak a gyulai Vigadó adott helyet, az eszközkiállításnak és méhészeti vásárnak pedig a gyulai sportcsarnok.

December 6-8. között idén is több helyszínen csábították a méz és a méhészet szerelmeseit. A Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivált immár 12. alkalommal rendezték, ahová a szervezők és a kiállító termelők, kereskedők, valamint szakemberek most is három napon keresztül, több helyszínen várták az érdeklődőket. Az esemény a méhészeti társadalom egyfajta évzáró eseményének is nevezhető, hiszen az utolsó olyan rendezvény, ahol a méhészek még találkozhatnak a vásározókkal, illetve olyan szakmai programokon vehetnek részt, ahol újabb információkhoz juthatnak.

A Prohászka Zsolt Városi Sportcsarnokban méhészek és különböző eszközgyártó cégek, szakemberek árulták termékeiket és mutattak be számos technológiai fejlesztést, ezzel is segítve a méhészek szakmai munkáját.

Megtartották a 10. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivált. A programok két helyszínen is zajlottak, a szakmai programoknak a gyulai Vigadó adott helyet, a méhészeti eszköz kiállításnak pedig a gyulai sportcsarnok.

A szokásoknak megfelelően a szervezők idén is mézversennyel, gálavacsorával és természetesen nívós szakmai programokkal várták a látogatókat. A Prohászka Zsolt Városi Sportcsarnokban mézet is lehetett kóstolni. A rendezvény nemcsak a méhészeknek, hanem a nagyközönségnek is sok érdekességgel szolgált. Az év mézversenyére rekordszámmal jelentkeztek.

A méz, ősidők óta az emberi táplálkozás része, igaz eleinte csak csemegeként szolgált, mára azonban mint gyógyterméket is használjuk. Mai ismereteink alapján a méz közel 70-féle gyógy- és fiziológiai hatással bír. A fesztiválra ellátogatott méhészeknek is az a kiemelt céljuk, hogy egészséges terméket készítsenek.

Tószínpad, várszínpad, Vigadó. Több helyszínen zajlott idén is a Gyulai Várszínház 52. évada, amit a My Fair Lady című darabbal zártak. Többek között erről és az év sikerességéről számolt be Gedeon József, a várszínház igazgatója az évadértékelő sajtótájékoztatóján.

- A Gyulai Várszínház 52. évadát június 26.án kezdtük és augusztus 8-áig tart. 55 programunk volt ebben az időszakban, 3 bemutató, és ez a három bemutató a Vízkereszt, vagy amit akartok, a Kazohinia, és a Psziché, Weöres Sándortól. Mind a három különleges volt. Elnyerte a közönség tetszését. - mondta el Gedeon József, a Gyulai Várszínház igazgatója