Rákász Gergely

Az idei évben ismét ellátogatott Békéscsabára Rákász Gergely orgonaművész, aki a Phaedra Rendezvényközpontban kápráztatta el közönségét az ünnepekre hangoló, Karácsonyi Történetek című turnéja csabai állomásán.

Rákász Gergely orgonista nevét mára már az egész ország ismeri, hiszen számos tematikus koncert turnéja volt már. A karácsonyi koncertjei minden évben nagyon sikeresek. A ritka zenei tehetséggel megáldott művész évente ellátogat megyeszékhelyünkre is és újabb és újabb hangzás- és látványvilággal kápráztatja el a nagyérdeműt. Idei évben, ünnepek előtti turnéja a Karácsonyi Történetek címet viseli.

Rákász Gergely orgonaművész lemezbemutatóval egybekötött orgona hangversennyel készült a békéscsabai közönségnek, a művész a Phaedra Rendezvényközpontban adott adventi koncertet.

A lemezbemutató koncert során 300 év karácsonyában kalandoztunk, legalábbis, ami a zenét illeti. Rákász Gergely Liszt Ferenctől és Csajkovszkijtól is eljátszott egy-egy darabot. Az egész koncert egy nagyon erős bensőséges karácsonyi hangulatú történet volt.

A koncert mellett a művész színes látványvilággal is készült, mellyel a 21. század emberét tudja igényes módon megszólítani a klasszikus zenével. Stábunk utánajárt, hogy mit szól ehhez az idősebb korosztály, mennyire nyerte el tetszésüket, hiszen a közönség soraiban voltak olyanok is, akik már a kezdetek óta részt vesznek ezen az adventi koncerten.

Rákász Gergely az orgonahangversenyt Loidl Co Daken karácsonyi énekével kezdte, melyet a napkirálynak, XIV. Lajosnak játszottak annak idején. Rákász Gergellyel való bővebb beszélgetésünket későbbi magazinműsorunkban láthatják.