Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

diabétesz

November 14-e a Diabétesz Világnapja. Ez alkalomból a Diaboló Alapítvány a Cukorbeteg Gyermekekért színes programokkal várta az érdeklődőket a békéscsabai bevásárlóközpontban. 

Forgatásunk idején önállóan méri a vércukorszintjét egy kisfiú. Megszokta már, hogy evés előtt ellenőriznie kell, neki ez már természetes. A diabétesz világnap alkalmából sok olyan kisgyermek gyűlt össze a Diaboló Alapítvány felhívására, akik diabétesszel élnek. A program szakmai vezetője Dr. H. Nagy Katalin gyermekdiabetológus volt, aki azt mondja fő céljuk a figyelemfelkeltés volt.

- Nyilvánvalóan az által, hogy figyelem irányul a cukorbetegekre, talán egy kicsit a mi speciális területünkre is, a gyerek cukorbetegekre, hiszen a számuk évről évre emelkedő tendenciát mutat, nemcsak a világban, de Magyarországon is – fogalmazott Dr. H. Nagy Katalin.

Míg a felnőttkori cukorbetegség kialakulása nagyban függhet az életmódtól, addig gyermekkorban az okok főként a genetikában keresendőek.