pályaválasztási vásár

A Békés Megyei Kormányhivatal idén is megrendezte általános és középfokú oktatási intézmények végzős tanulói-, valamint a pályakezdő és a pályakorrekciót tervező felnőtt álláskeresők részére a Pályaválasztási Vásárt.

34 középiskola 7 felsőoktatási intézmény, 5 felnőtt foglalkoztatói intézmény és emellett számtalan munkáltató érkezett a Csaba Parkba bemutatni és népszerűsíteni képzéseiket. Fontos figyelembe venni a jelenleg fellépő hiányszakmákat, amelyeknek külön figyelmet kell adni, hiszen rengeteg okból is pozitív hatást váltana ki a munkaerőpiacon, ha népszerűbbek lennének bizonyos szakmunkák.

A rendezvényen a középiskolákkal, felsőfokú oktatási intézményekkel, munkáltatókkal és a pályaválasztásban segítséget nyújtó szervezetekkel való személyes találkozás lehetősége mellett még számos kiegészítő programmal készültek. Az érdeklődők részt vehettek a különböző szakmák bemutatóin, ami eredményesebben népszerűsítette az aktuális munkaköröket. Az elmúlt időszakban számos ösztöndíjprogram is ezen okból jött létre.

Ebben az évben is megrendezi hagyományos pályaválasztási rendezvényét a Békés Megyei Kormányhivatal. A Pályaválasztási Vásár idén november 8-án és 9-én várja az általános-, közép-, és felsőfokú oktatási intézmények tanulóit, valamint a pályakorrekciót tervező felnőtteket.

A nagy hagyományokra visszatekintő pályaválasztási vásár a Békés Megyei Kormányhivatal azon törekvéseit támogatja, amely a helyi fiatalok megyében történő elhelyezkedését igyekszik elősegíteni.

Az idei évben is számos középfokú oktatási intézmény, felsőoktatási- és felnőttképzési intézmény, valamint közel 50 munkáltató mutatkozik majd be a célcsoportoknak. Ezen kívül jelen lesz még több kamarai- és érdekvédelmi szervezet, illetve közigazgatási szerv is.