költő

Mesekönyvekkel lepi meg Péter Erika költő és írónő Békéscsaba összes óvodás kisgyermekét. Először a Penza lakótelepi óvodába látogatott el, ahol Bíró Csabával, a körzet önkormányzati képviselőjével adták át a könyveket.

Péter Erikának az ajándék könyvek mellett számos egyéb műve is van: a legutóbb megjelent Hajnaltól Hajnalig már a 13. alkotása volt. A költőnő számára nagyon fontos, hogy a gyerekek mellett a pedagógusokat is segítse, ezért olyan verseket ír, ami megkönnyíti a szavak megtanulását és segíti a gyerekek fejlődését.

- Szeretnék nyomot hagyni magam után. Ez egy öncélú valami lenne, hogyha úgy nézzük de igazából nem öncélból tettem hanem azért, hogy a gyerekeknek örömet szerezzek. - mondta el Péter Erika, költő, író

Bíró Csaba önkormányzati képviselő a könyvek átadása mellett kiemelte: az utóbbi időben nagyon sok fejlesztés valósult meg a körzetben. A belvárosi bölcsődében 45 kismotor, a Százszorszép óvodában pedig egy új udvari, várjátékos csúszda várja a gyerekeket minden reggel.

A Békéscsabai Jókai Színház és a Körös Irodalmi Társaság vendége volt a közelmúltban, Ferdinandy György József Attila-díjas költő, író, kritikus, aki A francia asszony című könyvének bemutatójára érkezett városunkba.

A kortárs magyar írók estje elnevezésű programsorozat célja, hogy a magyar irodalmi élet élvonalbeli alkotóit megismertessék a békéscsabai közönséggel.

Két fő eleme van ennek a sorozatnak, az egyik, amikor új könyveket mutatunk be, tehát könyvpremierekre kerül sor. A másik pedig az olyan mint a mai este is, amikor egy íróportrét próbálunk fölvázolni a jelenlévőknek, tehát egy életutat, egy írói pályát próbálunk bemutatni. Ezúttal Ferdinandy Györgynek A francia asszony nemrég megjelent regénye adja az aktualitást, de az egész pályájáról szó lesz majd - mondta el híradónknak Elek Tibor, a Körös Irodalmi Társaság elnöke.