Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

díj

Az „Tűzoltók beavatkozása” címmel egy rajzpályázatot hirdetett, melynek elbírálása május 21-én zárult le. Az ünnepélyes eredményhirdetésre június 2-án került sor.

Békéscsabán is megtartották a Magyar Vöröskereszt világnapi ünnepségét, ahol kitüntetésekkel és elismeréssel jutalmazták az önkéntesek munkáját.

A kitüntetést a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, valamint Békés Város önkormányzata közösen hozta létre azzal a céllal, hogy elismerésben részesítsék az egészségügyben és szociális területeken dolgozó személyek példaértékű munkáját és életpályáját. Az idei ünnepségen ketten vehették át a megtisztelő címet. A díj nevének meghatározása nem volt egyszerű feladat, de végül megtalálták a megfelelő nevet, ami kellően körülírja mindazt, amit a kitüntetés jelképez.

A díjak átadása előtt mindkét díjazott életpályájába betekintést nyerhettek a jelenlévők. Megtudhatták, hogy mind magánéletükben, mind pedig munkájukban jó példával jártak el eddigi életük során. A díjazottak, Rónainé Balázs Katalint pszichiátriai szakgondozó és mentálhigiénikus, valamint Dr. Tamási Adrienn gyermekorvos volt.

Az esemény jó hangulatban telt, az estét különböző zenés produkciók, valamint a pszichológiához és egészségügyhöz illő humorosabb hangvételű rövid előadások színesítették. 

Pegazus Díjat nyert „feltörekvő” kategóriában a gyulai Food Analytica Kft. A céget a kelet – magyarországi kategóriában választották a legdinamikusabban fejlődő vállalkozásnak. Az élelmiszerek és takarmányok elemzésével foglalkozó kft. 2011-2013 között éves szinten 84%-os árbevétel növekedést ért el.

Forgatásunk idején is csak egy szokásos munkanap zajlott a Food Analytica Kft.-nél, hiszen éppen takarmányt vizsgáltak a szakemberek. A cég 8 éve kezdte meg működését, 2 éve pedig Gyulán is működtetnek telephelyet. Az idei évben „feltörekvő” kategóriában Pegazus Díjat nyertek, amely a kis-és középvállalkozásoknál igen rangos elismerésnek számít. Az élelmiszerek és takarmányok elemzésével foglalkozó kft. 2011 és 2013 között éves szinten 84 %-os árbevétel növekedést ért el. A díj kapcsán Dr. Ábrahám Csaba ügyvezető sajtótájékoztatót tartott, ahol elmondta, az elismerés a hosszú évek tudatos munkájának tudható be.

Címkék:

A Viva la Musical! internetes magazin által meghirdetett 2014-es Arany Kotta Díjat Gubik Petra nyerte a „legjobb musicalszínésznő új musicalprodukcióban” kategóriában.

A Budapesti Operettszínház Elfújta a szél című musicalében Scarlett O'Hara szerepét sikerült olyan meggyőzően alakítania Petrának, hogy a szakmai zsűri véleménye és a közönség szavazatai alapján idén őt illeti az Arany Kotta Díj. A jelöltek között szerepeltek a magyar zenés színház legkiválóbb és leghíresebb színésznői, többek között Détár Enikő, Falusi Mariann, Gallusz Niki, Janza Kata, Polyák Lilla, Keresztes Ildikó vagy éppen Szulák Andrea, Gubik Petra és még sokan mások. A szakmai zsűri – Nádasi Veronika, Szinetár Dóra, Csonka András – és a közönség úgy döntött, hogy az említett impozáns névsorból a fiatal Gubik Petrának kell elnyernie ezt a rangos kitüntetést. Petrát már 2012-ben is jelölték a díjra a Monte Cristo grófja kapcsán, de akkor még nem járt sikerrel. 

Címkék: