roadshow

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében Békésre is ellátogatott a Szakmavilág roadshow. Az úgynevezett Szakmakamionon a pályaválasztás előtt álló diákok próbálhattak ki különböző szakmákat.

A pályaválasztási kérdések a szülőket is érintik, hiszen gyermekük életében ez egy fontos mérföldkő a jövőt illetően. Ezért fontos, hogy időben kezdjük el a fiatalokat abba az irányba nevelni és tanítani, ami iránt a leginkább érdeklődik. Ezért hozták létre a szakmakamiont, amelyen a diákok a virtuális technológia segítségével próbálhatták ki a különböző szakmákat. A fiatalok számos területen alkottak, a többi között téglából építkeztek, autót szereltek, ruhákat és tortát készítettek.

A Szakmakamionhoz érkező fiataloknak elnyerte tetszését a pályaválasztási tájékoztatás ezen, gyakorlatias formája. Volt köztük olyan is, akinek már konkrét elképzelése volt arról, hogy milyen irányban szeretne továbbtanulni.

A napokban Békéscsabára érkezett a Lépj közelebb! elnevezésű roadshow, amelynek a Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesülete adott otthont. A szakmai nappal a szervezők azokat a gátakat szerették volna áttörni, amely meglátásuk szerint mai napig megvan a társadalomban a fogyatékos emberekkel szemben.

Ép és mozgássérült emberek egymás mellett foglaltak helyet az érzékenyítő nap megnyitóján. A rendezvénysorozat 2012-ben indult útjára és a békéscsabai már a 14. állomása volt. Az érzékenyítő napot a mozgássérültek országos egyesületének ifjúsági tagozata hozta létre, amellyel a résztvevők személyes tapasztalatszerzését szerették volna elérni.