Fényes

Kerékpárút létesítése a városközpont és Fényes városrész között, áthaladva a Békéscsaba legnagyobb lakótelepén, a Lencsésin. Ez a célja annak a száz százalékban támogatott projektnek, melyet nemrégiben birtokba vehettek a kerékpárosok.

A jelen konstrukció a városi, városkörnyéki és településközi közlekedési rendszereket szerves egésznek tekinti, és lehetőséget kínál a közlekedési feltételek egymást erősítő, a fenntartható fejlődést és fenntartható közlekedést szolgáló fejlesztésére. A lakókat és az arra járó gyalogosokat illetve kerékpárosokat arról kérdeztük, hogy mennyire vannak megelégedve az útvonal korszerűsítésével.

A projekt leírásában fontos szerepet kapott az elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút, a buszperonokhoz az akadálymentes járdakapcsolat kialakítása. A tervezett útvonal városközpont, Szabadság tér- Bánszki utca-Dózsa György út a Bartók Béla úti csomópontból- Fényes városrész főutcája, a Fényesi utca.

Idén is a Mikulás társaságában, ünnepi hangulatban járőröztek a Békéscsabai Fényesi Tanyák Polgárőrség lovasai. A szervezet elnöke elmondta, régi vágya volt, hogy Mikulás napjának közeledtével az ünnepek varázsával tegyék színesebbé a tanyavilág mindennapjait, így a tavalyi élmények után idén is megszervezték rendkívüli járőrözésüket.

 

Nógrádi Csilla a Békéscsabai Fényesi Tanyák Polgárőrség Közhasznú Szervezetének elnöke elmondta, hogy most a Mikulás fog bemenni minden tanyára lovas kísérettel. És természetesen cukorkát fog mindenki kapni, aki szeretettel fogadja őket. 

 

A szervezők szerint az emberek szeretettel fogadták a kezdeményezést, sikerült minden arcra mosolyt csalni. Az ünnepi öltözeten és dekoráción túl, idén karácsonyi zene is segített az ünnep hangulatát a fényesi tanyavilágba varázsolni. A Mikulással történő járőrözésre a lovakat is ünnepi díszbe öltöztették a szervezők, ez tovább fokozta az esemény különlegességét.