Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Napsugár Bábszínház

Interaktív bábelőadással várja a legkisebbeket Békéscsabán a Napsugár Bábszínház. A gyerekek az Afrika című darabban a kontinens különleges állataival ismerkedhetnek meg.

A legapróbb gyerekeknek szól az a bábelőadás, melyet a Békéscsabai Napsugár Bábszínházban játszanak. A négy éves korig ajánlott darab középpontjában egy játékos majom szerepel, aki Afrika több állatát is bemutatja a gyerkőcöknek.

Az apróságoknak az ilyen előadások lehetnek az első színházi élményük, így fontos szerepet kap a darabban az, hogy a gyermekeket is bevonják a játékba.

Januárban még két alkalommal tekinthetik meg az érdeklődők az előadást, 18-án és 21-én délelőtt 10 órától.

Fritz Attila főszereplésével, Fekete Ádám Kamrapocok című bábjátékát mutatta be a Békéscsabai Napsugár Bábszínház, Kovács Petra Eszter rendezésében.

Egy érzelmekben és humorban gazdag előadást mutat be a Békéscsabai Napsugár Bábszínház. A darab egyetlen szereplője – három szerepben – bemutatja az elengedés nehézségét, a magányból való kiút keresését és azt, hogy miért nem szabad halogatni a dolgokat.

Frici, a zárkózott fiatalember teljes elszigeteltségben éli életét raktárosként egy vidéki kisboltban. Egyetlen barátja egy Bonmó nevű kamrapocok, akit maga Frici kelt életre, egyetlen kapcsolata a külvilággal pedig a beteg édesanyja, akivel minden nap beszél telefonon. Amikor ez a kapcsolat is megszűnik, főhősünknek nyitnia kell a világra.

A darab bővelkedik humorban, főhősünk élénk fantáziájával helyettesíti a társalgás iránti igényét, de végül rá kell jönnie, hogy adni kell egy esélyt az ismerkedésre.

 

A Kőszív című darab Szénégető Péter, szegény cigányember tanulságokkal teli történetét mutatja be, aki aranypénzért, palotáért és gazdagságért hoz meg olyan döntéseket, amelyek helyrehozása közben kell felismernie az élet igazi értékeit. Az előadás szövegét Markó Róbert drámaíró írta, míg darabot Csortán Zsóka állítja színpadra. 

Szénégető Péter kalandjait egy vándor cigánytársulat meséli el, így a színpadról nem hiányozhat a gyakran vidám bár olykor kesergő cigányzene, illetve a színes díszlet, melynek darabjai a játék során a karakterek megformálását is segítik.

A Kőszív című darabot április 29-én láthatja majd először a békéscsabai Napsugár Bábszínház közönsége. 

Megtartották a Napsugár Bábszínház új évadának első főpróbáját. Lázár Ervin egyik művét, a Berzsián és Didekit adták elő, Veres András rendezésében.

A másfél hónapos próbafolyamat után színpadra került a Napsugár Bábszínház társulatának új darabja, a Berzsián és Dideki. A színpadképet és a bábokat Rumi Zsófi tervezte, a zenét pedig Gyulai Csaba írta. Veres András, rendező teljesen hű maradt a könyvhöz. Az előadásban egy olyan mondat sincs, amit ne Lázár Ervin írt volna. 

- Annyira hűen igyekeztünk ezt megvalósítani, hogy egy mondat sincs benne, ami nem Lázár Ervin tehát az eredeti meséből született a színpadi szöveg, nem írt hozzá senki. Egy nagyon érzelem gazdag előadás született, hiszen Lázár Ervin a szavak varázslója és úgy érzem, hogy ezt a feladatunkat teljesítettük. - mondta el Veres András, a Napsugár Bábszínház rendezője

Évindító délutánt tartott a Napsugár Bábszínház a hétvégén. Ezen az alkalmon ünnepelték tíz éves évfordulójukat is, melynek alkalmából kézműves foglalkozással, bábelőadással és koncerttel várták a gyerekeket.

10 éves évfordulóját ünnepli idén a Napsugár Bábszínház. Az elmúlt hétvégén tartották az évadnyitó délutánjukat ahol kézműves játszóházzal, bábszínházzal és zenés programokkal várták a gyerekeket. A kézműves foglalkozáson a kicsik játszhattak, színezhettek, virágot hajtogathattak. A rendezvény céljáról a társulat elnöke beszélt.

- A kapcsolattartás nem csak odáig tart, hogy játszunk egy előadást és kész. Ugye ott van egy fal a színpad és a nézőtér között és itt meg az van, hogy itt találkozhat, hogy mindenki mindenkivel  a színészek az igazgató a bárki bárkivel a gyerekekkel a felnőttekkel a családdal és egy kicsit más megközelítésben kerülünk így egymás mellé. - mondta el Lenkefi Zoltán, a Napsugár Bábszínház igazgatója

Címkék:

Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, a kulturális események összehangolása, és minél eredményesebb megvalósítása érdekében idén is megtartotta közművelődési évadindító értekezletét. Az eseménynek a Pegazus Kiállítótér adott otthont, a házigazdája a Napsugár Bábszínház igazgatója, Lenkefi Zoltán volt.

A megbeszélésen ismertetésre kerültek a 2015/16-os években tervezett, az ifjúsági, illetve a pedagógusok érdeklődésére számot tartó, várható kulturális programok. Az értekezleten az általános és középiskolás diákoknak ajánlottak programokat, de Varga Tamás hozzátette, hogy nem csak nekik, hanem a fiatalabbaknak és a szülőknek is szólnak majd a rendezvények.

Oldalak