Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

jóvátételi program

Egy jóvátételi programot rendeztek Békéscsabán. A program célja az volt, hogy a rabok és a rendőrök elrettentő példát mutassanak - mindezt pedig játékos formában. A résztvevőket azok a gyerekek alkották, akik állami gondozásban nőnek fel.

A „Fogvatartottak reintegrációja” című projekt keretein belül rendeztek jóvátételi programot Békéscsabán. A programnak több célja is van: az áldozattá válás megelőzése, a fiatalokra leselkedő internetes bűnözés elkerülése és a drogok használatának káros következményeire történő figyelemfelhívás. A jóvátételi munkán 6 fő fogvatartott is részt vett.

A programban szereplő játékokat a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet állította össze a gyermekvédelembe bevont- és lakásotthonban élő gyermekek részére. A projekt játékos formában zajlott, így a résztvevők különböző bűnözéshez kapcsolódó fogalmakat párosíthattak, ujjlenyomatokat készíthettek, kipróbálhatták a rabszállító autót és belebújhattak mind a rabok-, mind pedig a rendőrök bőrébe, ugyanis lehetőségük nyílt felpróbálni a felszereléseket.

Ebéddel, édességekkel és játékokkal várták a hátrányos helyzetű fiatalokat a gyulai börtön lakói múlthéten az AB Expo területén. Az úgynevezett jóvátételi programot a megyei büntetés-végrehajtási intézet és Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szervezte, azért, hogy ezzel is segítse a fogvatartottak társadalmi visszailleszkedését. 

Lufikard, pörkölt, pattogatott kukorica, sütik és üdítő. Így fogadták a gyulai büntetés-végrehajtási intézet fogvatartottjai a megyében élő hátrányos helyzetű fiatalokat. A rendezvény egy úgynevezett jóvátételi program része, melyre a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság közösen nyert forrást az Európai Uniótól.