képviselő-testület

Kamut Község Önkormányzatának Képviselő-testülete szeptember 25-én ünnepélyes átadással zárta le a „Kamut Község belterületi csapadékvíz elvezetése” című fejlesztést.

Ünnepélyes megnyitóval kezdődött Kamuton annak a projektnek a lezárása, mely 4 település belvíz elvezetésének problémájára talált megoldást. Békés megyében a belvíz régóta komoly fejtörést okozott, a térségben fejlesztésre szorultak a vízvédelmi rendszerek, csatornák. A lakosság igénye már korábban megvolt, hiszen a csapadékvizet a kiásott árkok eddig nem tudták elvezetni.

- Ezzel a csatornának a kiépítésével, az 1.-es számú, 2-es számú főcsatorna és az átemelő kiépítésével, a szivattyútelepek létrehozásával egy olyan projekt valósult meg, hogy a belterületnek, a lakóházaknak, a lakosoknak nem kell attól tartani, hogy a csapadékvíz felszaporodik és esetleg az ingatlanukban valamilyen kárt okoz. - mondta el Balog Imréné, Kamut polgármestere

Csütörtökön tartja soron következő ülését Békéscsaba Megyei Jogú Város Képviselő-testülete.

A közgyűlés első felében alapítói döntéshozatalra kerül sor, napirendre kerül többek között a vagyonkezelő vezetőségének megválasztása, a temetkezési Kft. ügyvezetőjének személye, az Előre Sportklub vezetőjének személye és a Hulladékgazdálkodási Kft. vezetőjének kijelölése is. A képviselők tárgyalnak továbbá az idei évi költségvetés első három negyedévének teljesítéséről, a szociális konyha működtetéséről is.

A közgyűlést a Csaba Televízió 14 órától élőben közvetíti majd. A képviselőtestület 18 órától közmeghallgatást is tart a Városháza dísztermében, itt bárki elmondhatja észrevételét, problémáját és kérdéseket tehet fel a tisztségviselőknek.

Életkezdési támogatással segíti január 1-től a Békéscsabai Önkormányzat a városban születendő gyermekeket. A tervezet szerint azon szülők akik életvitelszerűen Békéscsabán élnek és gyermekük 2015 január 1. után látja meg a napvilágot, egy egyszeri 35 és 50 ezer forint közötti támogatásban részesülnek.

A 2015. január 1. után született gyermekek életkezdési támogatásban részesülnek a Békéscsabai Önkormányzattól. A városi képviselő-testület ugyanis a legutóbbi soros ülésén elfogadta azt a rendeletét, amely a Csaba Baba Program részleteinek kidolgozását szorgalmazza. 

- A támogatás lényege az, hogy igyekezzünk azt a békéscsabai identitás tudatot, azt az idekötődést erősíteni, aminek első lépése az, hogy a születendő babák 2015-től egy olyan 35-50 ezer forintos támogatást fognak kapni születéskor, amely az induló nehézségekre próbál gyógyírt találni, tehát a költségeket csökkenti – mondta Vantara Gyula Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere

Kedden rendkívüli közgyűlést tart Békéscsaba Megyei Jogú Város Képviselő-testülete.

A képviselők nyilvános ülésen döntenek majd a Békéscsabai Helyi Választási Bizottság tagjainak és póttagjainak megválasztásáról, valamint a Csabagyöngye Kulturális Központ választási gyűlések céljára történő térítésmentes igénybevételéről. Ezen kívül szavaznak majd közalapítványok alapító okiratának módosításáról és kamattámogatási kérelmekről is.

Szerkesztő: Bugyi Diána

Kitüntetések, beszámolók és a Békés Airport üzemeltetésének kérdése is a városi képviselő-testület asztalán.

Pénteken tartja soron következő ülését Békéscsaba Megyei Jogú Város Képviselő-testülete. A zárt ülésen a képviselők több díj és kitűntetés odaítéléséről is döntenek majd, míg a nyilvános ülés témái között szerepel a gyermekek védőoltás költségeinek támogatásáról szóló rendelet megalkotása, a Békés Airport üzemeltetésének kérdése, a Hagyományos Csabai Kolbász védjegyének használata és a közgyűlés működési szabályzatának módosítása is. Ezen kívül beszámol majd tavalyi munkájáról a Békéscsabai Hivatásos Tűzoltó parancsnokság, a Polgármesteri Hivatal és a Békéscsabai Települési Értéktár Bizottság is. 

A közgyűlést a Csaba Televízió 14 órától közvetíti majd.

Szerkesztő: Gy. Tűri Zsanett

A grémium napirenden tárgyalta és fogadta el a megye területfejlesztési programjának társadalmasításra bocsátását, és a testület 2013-as zárszámadását.

 

Soron következő ülését tartotta pénteken délelőtt városunk képviselő-testülete. A közgyűlés napirendjei között szerepelt egyebek mellett a rendőrség beszámolója és a zárszámadás is.

A képviselő-testület mint mindig, most is zárt üléssel kezdte munkáját. Itt született döntés arról, hogy kik kapják idén a Békéscsabai Hűségdíj, a Békéscsaba Egészségügyéért és a Békéscsaba Kiváló Pedagógusa kitüntető címeket.

Holnap tartja soron következő ülését Békéscsaba Megyei Jogú Város Képviselő-testülete, melyet a Csaba Televízió 14 órától közvetít majd.

A közgyűlés többek között meghallgatja majd Békéscsaba rendőrkapitányának beszámolóját, majd a 2013. évi költségvetés zárszámadási rendeletének megalkotásáról is tárgyalnak a képviselők. Ezt követően szó lesz még többek között a gyermekélelmezési díjak változásáról, a szennyvízcsatorna-hálózat felújításáról és a vízterhelési díjak megállapításáról is. Szintén holnap tárgyal majd a testület a Csaba Belvárosi Parkolóház Kft.-vel kapcsolatos elszámolásáról is.

A közgyűlést a Csaba Televízió felvételről, délután 2 órától közvetíti majd.

Szerkesztő: Gy. Tűri Zsanett

Operatőr: Gál Csaba