Frankó Attila

Sajtótájékoztatót tartott Frankó Attila a Békéscsabai Karácsonyi Vásár szervezője, a Városházi Mokos teremben. Az eseményen a főszervező tájékoztatta a jelenlévőket a vásár programjairól, eseményeiről.

Frankó Attila a Karácsonyi Vásár főszervezője sajtótájékoztatót tartott a Békéscsabai Polgármesteri Hivatal Mokos termében. A Frankó Produkciós iroda vezetője azt is elmondta, hogy már évek óta ő rendezi a vásárt, s minden együttműködő partnerrel nagyon megvan elégedve. Arról, hogy mióta tartozik vezetése alá a vásár szervezése, ő maga nyilatkozott.

Frankó Attila irodája már tizenkilenc éve rendezi és szervezi a véradó napokat, s idén ehhez a programhoz csatlakozik egy szűrő vizsgálat, ahol a szív-érrendszeri kockázatokat fogják mérni és ezt a Békés megyei kormányhivatal fogja lebonyolítani. Említést tett a Békéscsabai Irodalmi estek programsorozatáról is. Az idei évzáró irodalmi rendezvényen Kautzky Armand színművész lesz vendég.

13. alkalommal augusztus közepén rendezik meg Békéscsabán a Kolbász és Lecsófesztivált. A két napos rendezvény rengeteg színes programmal várja a kicsiket, és a nagyokat egyaránt.

Az elmúlt 3 évben elmaradt, de idén a Csaba Park rendezésében ismét megszervezik a fesztivált. „Kolbász és Lecsó Fesztivál” néven indul újra az esemény, amelyet a Csaba park területén lesz.

A csabai kolbász hírnevének növelése is indokolta az új nevet. A Lecsó Fesztivál felélesztésének ötlete a rendezvényszervezők fejében éledt újjá: idén nyáron legyen ismét gasztronómiai esemény Békéscsabán, amely augusztus 21-én délelőtt kezdődik.

Hagyományosan Frankó Attila: Magyar vagyok című versével indult az Irodalmi est, melynek ezúttal is a Városháza díszterme adott otthont. A program első felében Bartus Gyula Dsida Jenő Psalmus Hungaricus című versét olvasta fel.
Az est további részében Radnóti Miklós és Tinódi Lantos Sebestyén egy-egy művét is meghallgathatta a közönség Tomanek Gábor, Bartus Gyula színművészek és Illés Adrián tolmácsolásában. A fiatal tehetség a színház világában is bontogatja szárnyait, megkapta a Frankó Attila által alapított Józsa Mihály díjat. Azt mondja, nagyon sokat köszönhet a nemrégiben elhunyt előadóművésznek, akivel 2009 óta ismerték egymást. Az összes szavalóversenyére ő készítette fel és sok hasznos tanáccsal látta el az élet számos területén.

A szervezők tapasztalata szerint mindig vannak új arcok is a nézők között, de sokan vannak olyanok, akik a kezdetektől várják a programot és készülnek rá. Az érdeklődők közül többen azt mondják, hogy a hétköznapokon nem nagyon jut idő az olvasására, vagy a művelődésre, ezért legalább ilyenkor adóznak az irodalomnak.

Dsida Jenő, Radnóti Miklós és Tinódi Lantos Sebestyén művei kapták a főszerepet tegnap a nyári szünet utáni első Irodalmi Esten. A verset mondott Tomanek Gábor és Bartus Gyula színművészek és egy ifjú tehetség Illés Adrián is, aki megkapta a Frankó Attila által alapított Józsa Mihály díjat. Adrián az est folyamán elmondta, hogy fontos neki az elismerés, mert nagyon sokat köszönhet a nemrégiben elhunyt előadóművésznek, aki felkarolta őt és sok hasznos tanáccsal látta el a színészi pályán.

 

Szerkesztő: Gy. Tűri Zsanett
Operatőr: Pozojevich Miklós