Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége

Finomabbnál finomabb kolbászok készültek a Csaba Park Rendezvénycsarnokában megrendezett 2. Kolbászolimpián. A Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége rendezvénye egyre népszerűbb az idősek körében.

Második alkalommal rendezett Kolbászolimpiát a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége a Csaba Park Rendezvénycsarnokában. Az olimpia az egyesület Idősek Világnapja ünnepségével egybekötött „Őszutó Fesztivál” részeként került megrendezésre. Az eseményt Herczeg Tamás országgyűlési képviselő nyitotta meg.

Az eseményen a kolbászgyúrás mellett látvány-disznóvágással, vér- és pálinkakóstolással várták az érdeklődőket, valamint az Idősek Világnapi rendezvény részeként elismerésekkel jutalmazták a legaktívabb, legtöbbet dolgozó, huzamosabb időn át önkéntes munkát végző megyei egyesületi tagokat

Az egyre népszerűbb rendezvényen idén is sokféle kolbász készült. A megye számos városából érkeztek résztvevők, így változatos ízvilágban készültek a finom húsételek.

Megtartotta negyedéves küldöttgyűlését a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége. Az értekezleten a nyugdíjasok mellett megjelentek a megyei klubok- és egyesületek vezetői, valamint a küldöttek is.

A Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége idén is megtartotta már hagyományos családi, egészség és sportnapját. A rendezvényre a megye több településéből érkeztek a szépkorúak, hogy ezen a napon megmozgassák testüket és szellemüket.

Számos sportverseny és ügyességi játék várta az idősebb korosztályt a Békési úti sportközpontban.  A versenyszámok között szerepelt teke, kosárra dobás és kapura rúgás is. A megyei szövetség több mint 10 éve szervezi meg az eseményt, mert nagyon fontosnak tartják az egészséges életmódot idősebb korban is.

- Ha valaki aktív a mindennapokban akár fizikailag, akár szellemileg, azok valójában nem öregszenek meg, és szerintem a mi nyugdíjasaink zöme biztosan nem öregszik meg, mert minden fajta csoportban részt vesznek, közös táncokban, sportolásban. Azért vannak a különböző programok, hogy minél többet mozogjunk – mondta Szrenka Pálné, a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetségének elnöke.

A Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége idén is megtartotta már hagyományos családi-, egészség- és sportnapját.

A rendezvényre a megye több településéből érkeztek a szépkorúak, hogy ezen a napon megmozgassák testüket és szellemüket, hiszen számos sportverseny és ügyességi játék várta őket a Békési úti sportközpontban. A programok között szerepelt életmód tanácsadás is, emellett többféle egészségügyi szűréseken  is részt vehettek a megjelentek.

Szerkesztő: Balázs Anett

Operatőr: Fazekas Róbert