44-es főút

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásban megújul a 44-es főút gyulai elkerülő közel 2 kilométeres szakasza, valamint a Kétegyházi úti körforgalom burkolatát is kicserélik a forgalmi igénybevételt jobban elviselő beton pályaburkolatra.

Békés megyében több út is leromlott állapotban van, ennek következtében több baleset is történt a megyében. Hazai forrásból mintegy 28 km-es szakaszon, elszórva folytat útfelújítási munkálatokat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Békés Megyei Igazgatósága. Ennek egy része a 44-es főút gyulai elkerülő 1,8 km-es szakasza.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásban megújul a 44-es főút gyulai elkerülő út közel 2 kilométeres szakasza, valamint a Kétegyházi úti körforgalom burkolatát is kicserélik a forgalmi igénybevételt jobban elviselő beton pályaburkolatra. A munkálatok 3 fázisban zajlanak majd, melyek során a közlekedőknek forgalmi rend változásra kell számítaniuk.

A nyár nemcsak a nyaralásról és a pihenésről szól. Vannak, akik a kánikulában is folyamatosan dolgoznak. A közutakon a nagy meleg ellenére is folynak a munkálatok.

Péntekre harmadfokú hőségriadót rendeltek el Békés megyében is, emiatt a Magyar Közút vezetősége elengedte a védősisak viseletét. A dolgozók kötelező szabadságot kaptak a szombati munkanapra, hogy a kánikula okozta kellemetlenségeket ezzel is enyhítsék. Emellett természetesen a többi napon is megteszik a szükséges intézkedéseket.

- Igyekszünk az embereinket most olyan helyen mozgatni ahol fák vannak az út mentén, tehát árnyékosabb helyek, és biztosítjuk ezáltal nyilvánvalóan az óránkénti tízperces pihenő időt is. -

mondta el Virág Mihály, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója

Előfordulnak olyan esetek, amikor közvetlenül a tűző napon kell elvégezni a munkálatokat, de ez esetben fokozottabban ügyelnek a dolgozók egészségére.