Mezőmegyer

A tavalyi évhez hasonlóan ismét megrendezték a Kárpát-medencei Magyar Népzenei Találkozót Mezőmegyeren. A háromnapos hagyományőrző kezdeményezés elsődleges célja idén is az volt, hogy népszerűsítse a magyar népzenét.

Már ötödik alkalommal rendezték meg Mezőmegyeren a Kárpát-medencei Magyar Népzenei Találkozót, melynek ötlete egy helyi lakosnak, Futó Zsolt nevéhez fűződik, aki öt évvel ezelőtt indította útjára az eseményt. A háromnapos találkozó mostanra már egy igazán népszerű rendezvénnyé nőtte ki magát Békés megyében.

A zenei programok ebben az évben is kiegészültek táncházzal, közösségi programokkal, népi fotós- és filmes műhellyel, valamint fazekas találkozóval, amelyek most is egytől-egyig mind a rendezvény szerves részét képezték. Farkas Gábor, a fazekas találkozó szervezője elmondta, hogy a szakma számos szépséget rejt magában, és habár manapság már sokkal inkább műanyag világban élünk, ők mindig igyekeznek visszaadni valamit a természetnek, hiszen a négy ősi elemmel dolgoznak.

Átadták a megújult Kossuth utcai Idősek Klubját Békéscsabán. A Mezőmegyeri intézmény fejlesztése egy körülbelül 65 millió forintos összegből valósulhatott meg. Ennek köszönhetően a már meglévő létesítmény felújítása mellett egy másik épületrész megépítésére is sor került.

A Kossuth utcai idősek klubjának ünnepélyes átadásával befejeződött a Terület és Településfejlesztési Operatív Program azon pályázata amelyből három- a Mokry utcai, a Jázmin utcai és a Kossuth utcai- idősek klubját korszerűsítettek.

A megújult gépészeten, új radiátorokon, a korszerű kazánon és a külső-belső festésen túl, egy új épületrésszel is bővült, ami által az intézmény területe csak nem a kétszerese lett. A mezőmegyeri idős klubban végezték a legnagyobb fejlesztéseket.

A Kossuth utcai idősek klubjának a felújítása már régóta váratott magára. A projektnek köszönhetően az épület immáron bővített létszámmal fogadja látogatóit.

Hagyományőrző Családi Napot rendeztek Mezőmegyeren. Árpád Vezér Ünnepén a szervezők felvonulással, valamint számos érdekes programmal várták az érdeklődőket.

Hagyományőrző Lovas-Dobos felvonulással indult Árpád Vezér Ünnepe Békéscsabán. A Jókai Színház előtti téren a Tűz-Kör Dobkör Egyesület tartott bemutatót az érdeklődőknek.

A rendezvényre Hollandiából is érkezett dobkör, méghozzá a Bana La Wo, akik szintén egy remek produkcióval szórakoztatták az arra járókat.

A Tűz-Kör Közhasznú Egyesület már több éve szervez ilyen rendezvényeket. Az eseményen mindenki számára kínáltak programokat, a gyerekeket többek között népi játékokkal várták.

A rendezvényen a honfoglalás kori hagyományokat és szertartásokat is felidézték.

A számos érdekes program mellett solymászbemutatóval is várták a kilátogatókat Mezőmegyeren, Árpád Vezér Ünnepén.

Családi, hagyományőrző napot rendeznek Mezőmegyeren Szeptember 8-án. A rendezvény fő tematikája Árpád vezér lesz. Az eseményen sokszínű programok és kulturális előadások várják majd az érdeklődőket.

Családi hagyományőrző nap keretében ünneplik Árpád vezért Mezőmegyeren. Zalai Erika, a rendezvény egyik szervezője stábunknak elmondta, hogy a városrész története a régmúltra nyúlik vissza, ezért fontosnak tartották egy ilyen rendezvény megszervezését.

Zalai Erika hozzátette, hogy a szeptember 8-án megrendezésre kerülő hagyományőrző napon érdekes programok és kulturális előadások várják majd az érdeklődőket.

A Tűz-kör Közhasznú Kulturális Egyesület, a Mezőmegyeri Kézműves Egyesület és a Csabagyöngye Kulturális Központ szervezésében megvalósuló rendezvényen bemutatják a nemrég elkészült Árpád vezér fejszobrot is.

A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt Mezőmegyerre szeptember 8-án, hogy együtt ünnepeljenek Árpád Vezér Napján.

A tavalyi évhez hasonlóan ismét megrendezték a Kárpát-medencei Magyar Népzenei Találkozót a Békés megyei Mezőmegyeren. A hagyományőrző kezdeményezés azzal a céllal indult, hogy népszerűsítse a magyar népzenét.

Szombaton egy családi nap keretében avatták fel az új létesítményt, amely komoly összefogás eredményeképpen jött létre. A megyeriek nagy örömére a megye III-ban szereplő csapatuk, ezentúl itt játszhatja hazai mérkőzéseit.

Fontos pillanat a megyeriek életében. Vantara Gyula polgármester, Hanó Miklós alpolgármesterrel és Frisnyicz Pállal a Mezőmegyer Sportjáért Egyesület elnökével együtt átvágták a nemzeti színű szalagot, hivatalosan is átadva ezzel az új sportpályát. A létesítmény létrejötte egy komoly összefogás eredménye, melyet az önkormányzat is támogatott.

-A város vezetés ugye régen azt hirdeti és továbbra is az az álláspontja, hogy a fiatalok részére azokat a mozgás lehetőségeket meg kell teremteni, amivel egy egészséges életmód, egy csapatban történő sportolás. Erről többször beszéltünk, hogy mit jelent egy közösségben egy közös sportesemény vagy egy jól sikerült sportos délután a közösség számára és az egyén számára is. Ezért fontos és ezért támogattuk- mondta el Vantara Gyula Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere.

Átadták az új sportpályát Mezőmegyeren.

Szombaton egy családi nap keretében avatták fel az új létesítményt, amely komoly együttműködés eredményeképpen jött létre. Az Összefogás Mezőmegyerért Egyesület mellett mezőmegyeri polgárok, élükön Frisnyicz Pállal, a Mezőmegyer Sportjáért Egyesület elnökével és Tóth Mártonnal, az MLSZ megyei instruktorával valósulhatott meg. A sportpálya kivitelezésében egyébként a békéscsabai belváros átépítése során bontott anyagok is felhasználásra kerültek. Így például a pálya öltözőjéhez tartozó járdát az Andrássy útról és a Szent István térről felszedett térburkoló kövekből alakították ki. A sportpályának a játékosok és a helyiek is nagyon örültek, hiszen a megye III-ban szereplő labdarúgó csapat ezentúl itt játszhatja a hazai meccseket.

Szerkesztő: Gy. Tűri Zsanett
Operatőr: Fazekas Róbert