fesztivál

Második alkalommal adott otthont Gyula városa a Kézműves Sörfesztiválnak. Június 7-e és 10-e között a legkülönfélébb csapolt- és üveges sörök, valamint számos program várta a látogatókat.

Június 7-e és 10-e között már második alkalommal rendezték meg Gyulán a Kézműves Sörfesztivált. A nagyszabású eseményt magas színvonalú programokkal, különleges sörökkel és a street food remekeivel töltötték meg a szervezők. A fesztivál első napján, a hivatalos megnyitón köszöntőt mondott Dr. Görgényi Ernő is, Gyula város polgármestere.

A sörfesztivál második napján a színpadot a Central European Beer Awards nyertesei töltötték meg, estére pedig a helyükre a Lord együttes lépett. A zenekar 1972 óta zenél és bár közben a tagok cserélődtek, igyekeznek abban a szellemiségben zenélni, ahogy elődeik tették csaknem 50 évvel ezelőtt.

Gyula ismét a pálinka fővárosa lett, hiszen immáron a huszadik fesztiválnak adott otthont a város április 12-e és 14-e között. A szervezők célja idén is az volt, hogy mind a látogatók, mind pedig a szakma képviselői egy olyan rendezvényen tudjanak részt venni, ahol méltón képviselik a magyar pálinkát.

Az immáron huszadik, jubileumi évfordulót ünneplő Gyulai Pálinkafesztivál idén is nagy érdeklődésnek örvendett. A Várkertben évről-évre megrendezett fesztivál céljai között most is a kulturált pálinkafogyasztás népszerűsítése, Gyula város idegenforgalmi kínálatának bővítése és a magyar gasztronómiai hagyományok ápolása szerepelt.

Immár jubileumi, 20. alkalommal rendezték meg a békési Madzagfalvi napokat, Békés legnagyobb közösségi rendezvényét. A nagyszabású esemény fő mozgatórugója a közösségépítés volt.

20 éve rendezték meg először a békési Madzagfalvi Napokat. A rendezvényen minden évben színes programokkal várják az érdeklődőket a gasztronómiai programoktól kezdve, a vásárokon át a könnyűzenei koncertekig. A fesztivál három napja alatt ebben az évben is minden korosztály találhatott szórakozási lehetőséget: a legkisebbek játszóházban, ugráló várban múlathatták az időt, az idősek pedig főzőversenyen mérhették össze tudásukat. A Madzagfalvi napok kezdetéről a főszervező beszélt stábunknak.

Immár 12. alkalommal rendezték meg a Kakasfesztivált Csanádapácán.  A 3 napos programsorozat fő attrakciója természetesen most is a kakaspörkölt-főző verseny volt.

Mára már hagyománnyá nőtte ki magát az a gasztro-kulturális rendezvénysorozat, melyet minden évben megrendeznek Csanádapácán. A Kakasfesztivál fő célja a turisztikai vonzerő fejlesztése a településen, valamint hogy mind a helyieknek, mind pedig a messzebbről érkezőknek élvezetes kikapcsolódást nyújtson. A Kakasfesztivál minden évben széles programkínálattal és országos hírnevű művészekkel várja a szórakozni vágyókat.

A számos versenyző sokféle módon készítette el a szárnyas pörköltet. Volt, aki a hagyományos módszerre esküszik, de volt olyan is, aki különböző praktikákat is bevetett annak érdekében, hogy ő legyen a főzőverseny nyertese.

Az elkészült pörkölteket egy 8 főből álló zsűri pontozta többféle kritérium alapján, a kinézettől kezdve, a sűrűségen át, egészen az apró részletekig. Azt is megtudtuk, milyen egy jó kakaspörkölt.

A termelők és vásárlók közösen a dinnye fővárosában Medgyesegyházán ünnepelték az elmúlt hétvégén a szántóföldi gyümölcsöt. A 3 napos fesztivál ideje alatt a Dél-Békési településen szinte még a kerítés is dinnyéből készült. A 24. Dinnyefesztivál során dinnyefaragó versennyel, lovagi tornával és számos érdekes programmal várták az érdeklődőket.

A dinnyeszeretők nagy örömére ebben az évben is ingyen dinnyekóstolás- és rengeteg-, a dinnyéhez kapcsolódó program várta a látogatókat, akik nagy számban jelentek meg Medgyesegyházán, a 24. Dinnyefesztiválon.

A fesztiválon arcfestés, kötélhúzás és dinnyés ételek versenye is várta az érdeklődőket. Mindezek mellett keresték a legnagyobb dinnyét is, a rendezvény egyik fő programja pedig a Lovagi Torna volt.

A programok között helyet kapott a dinnyefaragó verseny is, melyen számos nagyszerű alkotás született a lédús gyümölcsből.

22. alkalommal gyűltek össze a gépjármű tulajdonosok a Nemzetközi Volkswagen Bogár Találkozóra és Busz Party-ra. Az ország legnagyobb találkozójára a határon túlról is érkeztek vendégek.

Nemzetközi Volkswagen Bogár Találkozót és Busz Party-t tartottak Gyomaendrődön. Kardos Ferenc, a rendezvény főszervezője már gyermekkora óta rajong ezekért a nagyszerű autókért, innen jött a találkozó ötlete, melyet idén már 22. alkalommal rendeztek meg.

Az ország legnagyobb találkozójára rengeteg autó és busz érkezett, melyek megtöltötték a kemping területét. A rendezvény sok belföldi és külföldi vendéget vonz, akik között akad olyan is, aki már kezdetek óta részt vesz ezen a találkozón.

A rendezvényen a résztvevők szemügyre vehették egymás járműveit, melyekről a tulajdonosok nagy örömmel meséltek is.

Nem csak a kempingbe kilátogatók csodálhatták meg ezeket a nagyszerű járműveket, hanem a mások is, hiszen a kora esti órákban egy bogaras felvonulás vette kezdetét.

Békéscsaba legnagyobb és egyre sokszínűbb „kerti partiját” rendezték meg a hétvégén. Az 5. Rongyoló fesztiválon bemutatkoztak az amatőr fiatal zenekarok, de Magyarország népszerű együttesei is szórakoztatták a közönséget. A helyszín idén is a Csabai Rendezvénypajta volt.

Bëlga,  Andro, Fish!, Drop The Cheese - csak néhány zenekar, akik felejthetetlenné tették az elmúlt hétvégét itt a Viharsarokban. A virágkorát élő Rongyoló fesztivál nem csak az őrült tombolásról és sörivásról szól: a fesztivál egy közös együttlét, ahol bemutatkozhatnak a fiatal zenekarok, ahol mindig van valami érdekes délutáni program, ahol Magyarország neves fellépői zenélnek, ahol mindig lehet találkozni valami zenei újdonsággal, ahol az érdeklődőket egy egymást elfogadó nyitott közösség várja, és ahol minden évben több barátot lehet szerezni.

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is megrendezik Békéscsabán a Rongyoló Fesztivált. A leginkább a fiatalokat megcélzó eseményen több neves zenekar is fellép majd.

A Rongyoló Fesztivál kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a helyi és a környékbeli fiatalok kultúráltan szórakozzanak Békéscsabán, nem közvetlenül a belvárosban, de még a városhatáron belül.

A fesztiválon több ismert zenekar is színpadra lép, de a szervezők különböző kulturális, ismeretterjesztő és interaktív játékokkal is készültek.

39 órán keresztül, 27 programmal és 250 fellépővel várják nem csak a békéscsabaiakat a megyeszékhely újratelepítése 300. évfordulójának fesztiváljára. Az eseményt július 7-én szombaton és 8-án vasárnap rendezik meg.

Körülbelül másfél hónapja kezdte el a fesztivállal kapcsolatos munkálatokat a Békéscsaba 300 emléktestület. A közösségben művészek, kulturális intézmény vezetői, városvezetők és civil szervezetek vezetői foglaltak helyet. Másfél éves munka során jött létre a 2018. július 7 és 8-án megrendező Békéscsaba újjátelepítésének 300 évfordulójával kapcsolatos programsorozat.

A szervezők bíznak benne, hogy minél többen ellátogatnak majd a kulturális programmal teli hétvégére.

A programsorozat első napján, szombaton az Országos Szlovák Napot is szintén Békéscsabán rendezik meg. A szlovák nap programjait és a Békéscsaba 300 programjait egyeztetve nem ütköznek majd egymással az események, így mindenki időben odaérhet a nagyszabású előadásokra, bemutatókra mind a két helyen. 

A nyári időszakban a nyaralások és a fesztiválok ideje alatt is érdemes tisztában lenni a legalapvetőbb bűn- és baleset-megelőzési praktikákkal.

Júniustól-szeptemberig tart a nyári szünidő, amikor a fiatalok kipihenik a tanév fáradalmait. Nagyon fontos ebben az időszakban, hogy a szülők felkészülten engedjék el gyermekeiket egy-egy szórakozóhelyre vagy fesztiválra, illetve fiatalabbak esetén az otthoni egyedüllét idejében is megfelelő biztonsági szabályokat állítsanak fel. A közösségi oldalak elterjedésével újabb biztonsági kockázatok is felmerülnek, amelyekre érdemes odafigyelni.

A bűnmegelőzés mellett kifejezetten fontos ebben az időszakban a baleset-megelőzés is, ugyanis a fiatalok sokkal többet közlekednek egyedül és sokkal több veszélynek is vannak kitéve. A szülők első és legfontosabb feladata a helyes példamutatás és a közlekedési szabályok tanítása már egészen kicsi kortól. Az elmúlt évek tapasztalata alapján a gyermekbalesetek fele nyáron történik és nagy százaléka emberi hibából vagy figyelmetlenségből adódik.

Oldalak