Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

gyerekek

A nyári szünet ideje alatt egyhetes turnusokban szerveztek lovas tábort gyermekeknek Békéscsabán. A táborozás során a lovas élet rejtelmeibe nyerhettek betekintést a Nimród Lovastanya nebulói.

Manapság már egyre több gyermek megy el a nyári szünidő alatt valamilyen táborba, hiszen ott együtt lehet a barátaival vagy éppen újakat ismerhet meg. Mára már egyre népszerűbbek a lovas táborok, melyekből Békéscsabán sincs hiány. Az általunk felkeresett Lovas tanyán egészén a nyár végéig egyhetes turnusokban szerveznek táborokat a 4-14 éves korú gyermekeknek. Az ott töltött idő alatt a nebulók betekintést nyerhetnek a lovas élet rejtelmeibe.

A tábor ideje alatt a gyermekek a lovagoltatás mellett bekapcsolódhatnak a lovak ápolásába is. A lovagoltatás, valamint a lovas torna pónin és nagy lovon egyaránt, szakképzett edző segítségével történik.

A gyerekek a lovaglás mellett számos érdekes programon vehettek részt.

Ezek mellett a gyerekek még szőni is megtanulhatnak.

Egy jóvátételi programot rendeztek Békéscsabán. A program célja az volt, hogy a rabok és a rendőrök elrettentő példát mutassanak - mindezt pedig játékos formában. A résztvevőket azok a gyerekek alkották, akik állami gondozásban nőnek fel.

A „Fogvatartottak reintegrációja” című projekt keretein belül rendeztek jóvátételi programot Békéscsabán. A programnak több célja is van: az áldozattá válás megelőzése, a fiatalokra leselkedő internetes bűnözés elkerülése és a drogok használatának káros következményeire történő figyelemfelhívás. A jóvátételi munkán 6 fő fogvatartott is részt vett.

A programban szereplő játékokat a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet állította össze a gyermekvédelembe bevont- és lakásotthonban élő gyermekek részére. A projekt játékos formában zajlott, így a résztvevők különböző bűnözéshez kapcsolódó fogalmakat párosíthattak, ujjlenyomatokat készíthettek, kipróbálhatták a rabszállító autót és belebújhattak mind a rabok-, mind pedig a rendőrök bőrébe, ugyanis lehetőségük nyílt felpróbálni a felszereléseket.

Mint minden évadban, a Jókai Színház első gyermekelőadása alkalmából idén is kreatív alkotásokkal telt meg a színház aulája. A gyermekeknek ez alakalommal egy bűvös patkót kellett elkészíteni.

Az évad első gyermekelőadása kapcsán arra kérte a Békéscsabai Jókai Színház a vállalkozó kedvű gyermekeket, hogy készítsenek egy bűvös patkót és segítsenek Bumburi bohócnak megmenteni a Világfát. A bűvös patkó című mesejátékhoz kapcsolódva hirdette meg a teátrum a kreatív vetélkedőt, melyre ötletesebbnél-ötletesebb alkotások érkeztek óvodásoktól és kisiskolásoktól.

A Szarvasi Arborétum is csatlakozott a kezdeményezéshez – családi belépőjegyeket ajánlottak fel a legötletesebb alkotások készítőinek.

A szabályzat nem tiltotta, sőt a színház örömmel fogadta azokat az alkotásokat is, melyek szülői segítséggel készültek.

A színház a 10 legjobbnak értékelt patkót díjazta. A nyertesek oklevelet kaptak, valamint megvendégelték őket kakaóval és kaláccsal is.

Ünnepélyesen átadták a békéscsabai Százszorszép Művészeti Bázisóvoda megújult udvarát. A felújított terület ezentúl már minden előírásnak és szabványnak megfelel, de a legfontosabb szempont a gyerekek biztonságának a növelése volt.

Az békéscsabai óvodában mostantól megújult környezetben játszhatnak a gyerekek az udvaron. Az ünnepélyes átadás a nagycsoportosok előadásával kezdődött.

A megjelenteket Tóthné Svecz Valéria, a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője, Bíró Csaba önkormányzati képviselő és Kócsi Sándorné óvodavezető köszöntötte.

Az új környezet a gyerekek mindennapjait is színesíti, de a szülőknek és az óvodában dolgozóknak is megnyugvást jelent a biztonságosabb udvar.

A megyei baleset-megelőzési bizottságok idén is megrendezték a KRESZ-Feszt nevű programot, ahol a gyerekek játékos vetélkedők formájában ismerkedhettek a kresz szabályaival. Ugyanezen a napon megünnepelte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a „Zebra-Zsaruk” tizedik évfordulóját is.

A program keretein belül több iskolából is érkeztek Zebra-Zsaruk, akik közlekedési témájú vetélkedőkön vettek részt, majd óvodás csoportokat kísértek át a rendőrség előtti kereszteződés gyalogátkelő helyein. A zebrazsaruk először átismételték azt az elméleti tudást, amire a nap további részében szükségük volt, így többek között a rendőri karjelzéseket, amit Kiss Rozália rendőr főhadnagy mutatott be nekik.

Címkék:

Felújították a KRESZ-parkot a Penza lakótelepen. Új festések új táblák, kijavított kerékpárutak várják a gyerekeket. A Park megnyitóján az óvodások Bíró Csaba képviselővel együtt tették meg az első kört.

A megújult KRESZ-parkot Bíró Csaba képviselő, Tóth László rendőr alezredes és Nagyné Kerekes Anikó a Penza Lakótelepi és Dr. Becsey Oszkár utcai óvoda vezetője adta át a gyerekeknek, akik nagy örömmel és lelkesedéssel vették birtokukba a parkot.

- Nagy öröm számunkra, hogy ez elkészült, hiszen itt igazából nagyon biztonságosan tudnak majd a gyerekek közlekedni és megtanulni azokat a szabályokat, azokat a táblákat, amikre majd a közutakon is szükségük lesz. - mondta el Nagyné Kerekes Anikó, a Penza Lakótelepi és a Dr. Becsey Oszkár utcai óvoda intézmény-vezetője

Pár hónappal ezelőtt indult a kezdeményezés, hogy megújítsák a parkot. Bíró Csaba képviselő, valamint a Békéscsabai Rendőrkapitányság segítségével valósult meg a projekt.

Címkék:

Évindító délutánt tartott a Napsugár Bábszínház a hétvégén. Ezen az alkalmon ünnepelték tíz éves évfordulójukat is, melynek alkalmából kézműves foglalkozással, bábelőadással és koncerttel várták a gyerekeket.

10 éves évfordulóját ünnepli idén a Napsugár Bábszínház. Az elmúlt hétvégén tartották az évadnyitó délutánjukat ahol kézműves játszóházzal, bábszínházzal és zenés programokkal várták a gyerekeket. A kézműves foglalkozáson a kicsik játszhattak, színezhettek, virágot hajtogathattak. A rendezvény céljáról a társulat elnöke beszélt.

- A kapcsolattartás nem csak odáig tart, hogy játszunk egy előadást és kész. Ugye ott van egy fal a színpad és a nézőtér között és itt meg az van, hogy itt találkozhat, hogy mindenki mindenkivel  a színészek az igazgató a bárki bárkivel a gyerekekkel a felnőttekkel a családdal és egy kicsit más megközelítésben kerülünk így egymás mellé. - mondta el Lenkefi Zoltán, a Napsugár Bábszínház igazgatója

Címkék:

Oldalak